Култура

Представа „Нешто као срећа“
заживјела на Омладинском фестивалу

Постава глумаца средњошколског узраста Драмског студија који дјелује под окриљем Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ изнијела је синоћ на сцену Омладинског фестивала Републике Српске представу „Нешто као срећа“ која осликава пародију данашњег друштва.
Овај комад дервентских глумаца нашао се на репертоару 22. Омладинског фестивала међу девет представа које су оцијењене као најцјеловитије међу 28 пријављених.

-За наш драмски студио, али и за Народну библиотеку под чијим кровом дјелујемо, али и за град Дервенту, ово представља огроман је успјех. Ово нам је трећи фестивал за редом на којем учествујемо – казао је руководилац Драмског студија Синиша Тешановић додавши да је завршница фестивала који се одржава у Прњавору планирана је у суботу.
„Нешто као срећа“ је комад рађен по тексту Бранкице Радоњић, а прати причу мајке и њене три кћерке, а које су вјерни пратиоци ријалити програма и актуелних шоу – програма.
– На прво гледање, овај комад може да се учини као комедија, али иза ње стоји много горчине, туге и бола, а што је видљиво већ на самом почетку када се јавља редитељка као глас „Великог брата“– казао је Тешановић.

Related posts

ПРЕДСТАВЉЕН РОМАН ТРИЛЕР „НА ВЈЕТРОМЕТИНИ“

admin

Вечерас промоција романа „Тајкун“ и „Теодор“

admin

Природа, Укрина и њени феномени
и овог љета красиће сликарска платна

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još