Култура

Изложено више од
стотину ликовних радова

Друга изложба полазника сликарске радионице открила је у галерији Народне библиотеке “Бранко Радичевић” око 120 ликовних радова шест полазника.
Радови са мотивима мртве природе, пејзажима, портретима насликаних разним техникама, те украшени разним елементима настајали су током протекле године, а како је објаснила професорица Инес Дивнић ријеч је о полазницима који већ двије године похађају ову радионицу.
– Задовољна сам њиховим радом, видљив је напредак, а доста раде и вриједни су и талентовани, посебно морам истаћи двије средњошколке које се припремају за Академију умјетности. Њих двије подигле су своју љествицу – казала је Дивнићева додавши да се нада да би и ова радионица могла да допринесе популаризацији ликовне умјетности, али и оснивању удружења сликара.
Сликарска радионица покренута је прије двије године под кровом библиотеке, а директорица ове установе Мирјана Плисинић истакла је задовољство плодовима рада суграђана које окупља радионица.
– Драго ми је да су се наши суграђани пронашли и у овој грани умјетности под кровом наше библиотеке и да уживају у томе, а резултат су бројни радови на којима је видљив печат љубави и рада – казала је Плиснићева.

Related posts

„ВЕЛИКА РЕФОРМА“ ПОБРАЛА АПЛАУЗЕ

admin

Имитацијама открили глумачке таленте

admin

ОМАЖ КЛАСИЧНОЈ УМЈЕТНОСТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još