EкономијаИЗДВОЈЕНО

Кинеска компанија у новембру остварила извоз од 8,5 милиона КМ

Прва производна кинеска компанија у Дервенти „Мирисан“, чија производња је базирана на производе од меморијске пјене, а који су своје тржиште пронашли у САД-у, само у новембру остварила је извоз од 8,5 милиона марака.

Истакнуто је то приликом посјете градоначелника Милорада Симића и његових сарадника фирми „Мирисан“ која у Дервенти запошљава стотињак радника.

Ријеч је о компанији која је ове године отворила је погон у Дервенти. Као један од главних разлога за отварање дијела производње у граду на Укрини директор „Мирисана“ Ерик Лиу истакао је погодну локацију за пословање, као и друге предности које нуди ова средина.

– Прије доношења одлуке о отварању погона у Дервенти, узели смо у обзир све финансијске предиспозиције, потенцијалне проблеме и разматрали смо који би град био најбољи и најприступачнији, те смо одлучили да дођемо овдје – рекао је Лиу додавши да је у фирма само током новембра остварила извоз вриједан 8,5 милиона марака што даје подстрек плановима за ширење производње.

– За идућу годину имамо у план извоз од 250 милиона марака. Током наредне године планирамо да запослимо још стотињак људи, те се надамо да ћемо имати добар рад и развој у будућности. Радницима смо задовољни, али наравно, треба им још праксе, јер је ово први сусрет са таквим пословима и из тог разлога, дошле су и наше колеге из Кине како би вршили обуку наших радника – рекао је Лиу.

Отварању „Мирисана“ претходила су два састанка са градоначелником Дервенте Милорадом Симићем који је казао да је вјерује да је пресудни фактор за отварање компаније у нашем граду била транспарентност и коректност.

– У два наврата сам имао задовољство састати се са власником компаније и нисмо имали препрека да дођу и овдје са жељом да запосле још радника. Надамо се и да ће пословање ове компаније допринијети привреди Дервенте која већ остварује 300 милиона КМ извоза – казао је Симић.

Радница ове фирме Санела Тутњевић из Дервенте истакла је да су услови рада задовољавајући.

– Запослена сам овдје већ два мјесеца и за сада могу да кажем да су услови за рад добри. Иако има простора за побољшање, задовољна сам. Мој посао је навлачење унутрашњих навлака на душеке, што није тешко – казала је Тутњевићева.

Related posts

ДЕРВЕНТА ОДАЛА ПОЧАСТ ЉЕКАРУ МИОДРАГУ ЛАЗИЋУ

admin

„ТЕКСТИЛАЦ“ СА НИЗОМ ПОБЈЕДА ИДЕ НА МЕГДАН „ДРИНИ“

admin

ПОЧЕО УПИС У СРЕДЊЕ ШКОЛЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još