Новости

Координисано пружати заштиту
и помоћ жртвама насиља у породици

Сарадња у циљу заштите, помоћи и подршке жртавама насиља у породици свих субјеката укључених у ову област треба да буде континуирана и у најбољем интересу жртве, а хитност рјешавања предмета насиља у породици, како је то и одређено Законом о заштити од насиља у породици, је приоритет.

Закључено је то јуче на састанку у Основном суду у Дервенти на којем су о теми координисаног рада на заштити и подршци жртвама насиља у породици разговарали предсједник дервентског суда Зоран Лазић, судија овог суда Нада Јовичић – Јаушевац, представници Полицијске станице Дервента Миломир Балатуновић и  Бранко Грабовац, те Полицијске станице Брод Зоран Калаба и Бошко Дубов, као и директор Центра за социјални рад у Дервенти Маја Поповић и представници Центра за социјални рад Брод Ранко Радуловић и Берислав Броћило. Састанку који је иницирао предсједник дервентског суда присуствовала је и Слађана Аничић из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и Савјета за сузбијање насиља у порoдици.

– Разговарано је о примјени Закона о заштити од насиља у породици, с обзиром на недавне догађаје у окружењу,  међу којима је и случај из Градачца. Предсједник суда је поручио да је овакав вид разговора најбољи начин за успостављање коoрдинисане сарадње у интересу заштите, помоћи и подршке жртвама насиља у породици – саопштено је из Основног суда.

Представница Министарства породице, омладине и спорта РС Слађана Аничић казала је да је у припреми нови закон о заштити од насиља у породици, те да се воде разговори о доношењу закона о фемициду. Командир Полицијске станице Дервента Балатуновић Миломир истакао је да је досадашња сарадња са овом правосудном институцијом била добра, изразивши наду да ће тако бити и убудуће.

Related posts

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА СТИПЕНДИСТИМА

admin

ДОЧЕК ПРАВОСЛАВНЕ НОВЕ ГОДИНЕ НА ТРГУ

admin

Одата почаст
страдалим Појежанима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još