Новости

Координисано пружати заштиту
и помоћ жртвама насиља у породици

Сарадња у циљу заштите, помоћи и подршке жртавама насиља у породици свих субјеката укључених у ову област треба да буде континуирана и у најбољем интересу жртве, а хитност рјешавања предмета насиља у породици, како је то и одређено Законом о заштити од насиља у породици, је приоритет.

Закључено је то јуче на састанку у Основном суду у Дервенти на којем су о теми координисаног рада на заштити и подршци жртвама насиља у породици разговарали предсједник дервентског суда Зоран Лазић, судија овог суда Нада Јовичић – Јаушевац, представници Полицијске станице Дервента Миломир Балатуновић и  Бранко Грабовац, те Полицијске станице Брод Зоран Калаба и Бошко Дубов, као и директор Центра за социјални рад у Дервенти Маја Поповић и представници Центра за социјални рад Брод Ранко Радуловић и Берислав Броћило. Састанку који је иницирао предсједник дервентског суда присуствовала је и Слађана Аничић из Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске и Савјета за сузбијање насиља у порoдици.

– Разговарано је о примјени Закона о заштити од насиља у породици, с обзиром на недавне догађаје у окружењу,  међу којима је и случај из Градачца. Предсједник суда је поручио да је овакав вид разговора најбољи начин за успостављање коoрдинисане сарадње у интересу заштите, помоћи и подршке жртвама насиља у породици – саопштено је из Основног суда.

Представница Министарства породице, омладине и спорта РС Слађана Аничић казала је да је у припреми нови закон о заштити од насиља у породици, те да се воде разговори о доношењу закона о фемициду. Командир Полицијске станице Дервента Балатуновић Миломир истакао је да је досадашња сарадња са овом правосудном институцијом била добра, изразивши наду да ће тако бити и убудуће.

Related posts

ЗАРАЖЕНА ЖЕНА ДИЈАЛИЗНИ ПАЦИЈЕНТ, БИЋЕ ТЕСТИРАНИ КОНТАКТИ

admin

У центру Осиње биће
постављени нови садржаји

Derventski List

Опречни ставови о раду недјељом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još