ИЗДВОЈЕНОНовости

ЛАКШЕ, БРЖЕ И JЕФТИНИЈЕ ДО ДОЗВОЛА

Привредници и грађани од сада у Дервенти могу много лакше, брже, али и јефтиније  да прибаве потребне дозволе, а на интернет страници општине Дервента отворен је електронски регистар административних поступака.

Истакнуто је то данас током представљања резултата пројекта „LIFE“, односно Пројекта побољшања пословног окружења и привлачења инвестиција на локалном нивоу, чија је реализација почела у децембру прошле године.

Ради се о пројекту чији је циљ да пружи подршку локалним заједницама у поједностављењу административних процедура, јачању конкурентности кроз смањење оптерећења за привреду, унапређењу услуга за инвеститоре и повећању транспарентности процедура.

Презентацији су присуствовали и начелник општине Милорад Симић са сарадницима, чланови Привредног савјета општине и представници Свјетске банке и Међународне финансијске корпорације.

– Ми смо добрим дијелом већ примјењивали у пракси ово што смо кроз овај пројекат уоквирили. Иако смо у доброј мјери скратили процедуре, сада смо видјели да може још више да се поједностави, а показало се и да може још да се појефтини. Публикација настала у оквиру пројекта је својеврстан пасош у којем се налази све круцијално о једној општини, нарочито привредном окружењу. Ово је својеврстан искорак и задовољство је да смо препознати као локална заједница која жели и даље да напредује и да се усавршава – рекао је Симић.

Представници финансијских организација које су учествовале у овом пројекту истакли су да процедуре у овој локалној заједници већ биле поједностављене.

Општина Дервента 18. је општина у БиХ која је кроз овај пројекат приступила реформама локалне управе. Пројекат имплементира Групација свјетске банке, а финансира Влада Велике Британије.

Рокови

Захваљујући овом пројекту, рок за добијање локацијских услова у Дервенти од сада је осам дана, а претходно је било 15. За добијање грађевинске дозволе од сада је потребно десет дана, а било је потребно 15. За добијање рјешења за обављање превоза за властите потребе било је потребно 30 дана, а нови рок је 5 дана.

Related posts

Дервента живи свечарске дане

admin

БРЕНДИРАЊЕМ ЗАШTИТИТИ ДОМАЋУ ПРОИЗВОДЊУ (ФОТО)

admin

Дијабетес болест која узима маха

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još