ИЗДВОЈЕНОНовости

ЛАКШЕ, БРЖЕ И JЕФТИНИЈЕ ДО ДОЗВОЛА

Привредници и грађани од сада у Дервенти могу много лакше, брже, али и јефтиније  да прибаве потребне дозволе, а на интернет страници општине Дервента отворен је електронски регистар административних поступака.

Истакнуто је то данас током представљања резултата пројекта „LIFE“, односно Пројекта побољшања пословног окружења и привлачења инвестиција на локалном нивоу, чија је реализација почела у децембру прошле године.

Ради се о пројекту чији је циљ да пружи подршку локалним заједницама у поједностављењу административних процедура, јачању конкурентности кроз смањење оптерећења за привреду, унапређењу услуга за инвеститоре и повећању транспарентности процедура.

Презентацији су присуствовали и начелник општине Милорад Симић са сарадницима, чланови Привредног савјета општине и представници Свјетске банке и Међународне финансијске корпорације.

– Ми смо добрим дијелом већ примјењивали у пракси ово што смо кроз овај пројекат уоквирили. Иако смо у доброј мјери скратили процедуре, сада смо видјели да може још више да се поједностави, а показало се и да може још да се појефтини. Публикација настала у оквиру пројекта је својеврстан пасош у којем се налази све круцијално о једној општини, нарочито привредном окружењу. Ово је својеврстан искорак и задовољство је да смо препознати као локална заједница која жели и даље да напредује и да се усавршава – рекао је Симић.

Представници финансијских организација које су учествовале у овом пројекту истакли су да процедуре у овој локалној заједници већ биле поједностављене.

Општина Дервента 18. је општина у БиХ која је кроз овај пројекат приступила реформама локалне управе. Пројекат имплементира Групација свјетске банке, а финансира Влада Велике Британије.

Рокови

Захваљујући овом пројекту, рок за добијање локацијских услова у Дервенти од сада је осам дана, а претходно је било 15. За добијање грађевинске дозволе од сада је потребно десет дана, а било је потребно 15. За добијање рјешења за обављање превоза за властите потребе било је потребно 30 дана, а нови рок је 5 дана.

Related posts

Нема услова за наставак засједања Скупштине града

admin

РУСКИ ПРИВРЕДНИЦИ УПОЗНАТИ СА ПОТЕНЦИЈАЛИМА ДЕРВЕНТЕ

admin

У ОШ „19. АПРИЛ“ ОД ПОНЕДЈЕЉКА НАСТАВА НА ДАЉИНУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još