Друштво

Музиком и пјесмом уљепшали недјељу

Ученици припремног и првог разреда Музичке школе која дјелује при Основној школи „Никола Тесла“ одржали су данас мини – концерт испред Центра за културу и развеселили суграђане својим хорским изведбама.
За овај наступ припремили су девет дјечијих пјесмица којима су побрали аплаузе, а за наступ су их припремали наставнице Милијана Жунић и Нада В. Толић и Љубиша Самарџија који је и овог пута био музичка пратња младим музичарима.
Као што су и раније најавили из Музичке школе, ово је један у низу наступа који организују послије укидања корона мјера.
– Као што смо раније рекли, желимо да дјеца што више стичу искуство на наступима, а и да изађу напиље, што је и нама лакше, јер немамо адекватан простор када наступамо. Мала сала Центра за културу не може да прими све оне који би дошли на наступ нашег хора, а у великој сали немамо адекватан инструмент. Нашли смо рјешење да ученике што више изводимо вани да пјевају, учествују у музици и развоју свог гласа и умјетничких способности и вјештина. Данас нисмо у пуном саставу, јер имамо много дјечака који тренирају фудбал па су због утакмице одсутни – рекла је професорица Милијана Жунић.
Сљедећи наступ ученици музичке школе имаће на традиционалном годишњем концерту који ће се одржати у првој половини јуна, а тада ће се осим хора представити ученици на интрументима хармоници, клавиру и гитари.

Упис нових полазника

Из Музичке школе истакли су да ускоро слиједи упис нових ђака.
– Упис у Музичку школу почиње 30. маја и траје до 10. јуна, а уписују се ученици другог, трећег и евентуално четвртог разреда основне школе – истакли су у Музичкој школи додајући да су полазницима на располагању одсјеци клавир, гитара и хармоника.

Related posts

Борбу са поремећајем
преточила у књигу

Derventski List

Музичка променада увеличала
45 година објекта Центра за културу

Derventski List

Омладинска банка ослонац
за нове идеје младих

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još