Uncategorized @bsДруштво

Музичка променада увеличала
45 година објекта Центра за културу

Музичка променада у извођењу Наталије Тодоровић на виолини и Владе Данића на клавиру под називом „Концер за нас“ уприличена је вечерас поводом 45 година објекта дервентског Центра за културу.

Директор ове установе Јеленко Живковић подсјетио је на богату историју објекта у којем Центар за културу дјелује од свог оснивања 3. октобра 2009. године.
-Центар за културу дјелује у бившој згради Дома војске, односно Дома југословенске народне армије чија је изградња почела 1974. године, завршена 1978. године. Објекат је пројектовао проф. др Иван Штраус, који је био и члан Академије наука и умјетности БиХ и Србије – казао је Живковић наводећи да је током 45 година објекат мијењао намјену, али је свих тих година био стјециште манифестација и посјетилаца.

-За 45 година постојања, према нашим процјенама, у објекту је одржано више од 8.000 манифестација које је видјело више од 1,5 милиона посјетилаца – казао је Живковић и додао да сада на годишњем нивоу буду домаћини имеђу 180 до 200 манифестација, и да кроз објекат прође и до 35.000 људи.
Виолинисткиња Наталија Тодоровић казала је да у Дервенту радо долази, а вечерашњи повод јој је изузетно драг.
-С обзиром да је јако лијеп повод, настојали смо да репертоар има свечану ноту, да је атрактиван и фин, уствари права виолинска променада, шетња вилином кроз различите жанрове од дјела Моцарта, Шуберта, шпанске и италијанске музике, и на крају мало филмске – казала је Тодоровићева и истакла да је у програм укључила и дјецу полазнике клавирске радионице коју води Валентина Шатара.
-Циљ је скретање пажње на младе људе који се баве овом врстом музике – нагласила је Тодоровићева.

Related posts

Бесплатан превоз возила у квару

admin

За три године даровали 862 дозе крви

admin

Плесни ритмови
окупљају све узрасте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još