ИЗДВОЈЕНОКонкурси

Наредба о радном времену поводом републичког празника 21. новембра

На основу члана 5. став 3. закона о празницима Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“, број 43/07), члана 5. Одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским, занатским, услужним и другим објектима и дјелатностима на подручју Дервенте („Службени гласник општине Дервента“, број 9/11, 3/13, 6/15 и 8/16) и члана 89. став 3. Статута Дервенте („Службени гласник Дервенте, број 6/21), градоначелник је дониo

 

Н А Р Е Д Б У

о одређивању предузећа, установа и других организација који су дужни да раде и у дане празника Републике Српске и утврђивању дужине радног времена за субјекте који могу да раде у дане републичких празника

Члан 1.

На дан републичког празника Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у БиХ 21. новембра 2021. године, ради задовољења неопходних потреба грађана, дужна су да раде:

1) Предузећа која обављају комуналне дјелатности: испорука воде, одржавање чистоће, одржавање улица, саобраћајница, чишћење јавних површина, у времену од 00:00 до 24:00 часа,

2) Професионална ватрогасна јединица, у времену од 00:00 до 24:00 часа, односно организовање дежурстава и приправности, зависно од процјене опасности.

Члан 2.

На дан републичког празника Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини 21. новембра 2021. године, ради задовољавања неопходних потреба грађана, могу да раде:

1) привредни и други субјекти којима је законским или другим прописима изричито дозвољено да раде,

2) здравствене установе у оквиру редовног радног времена, а у складу са Наредбом о регулисању рада трговинских и других објеката на територији Општине Дервента, број: 02-140-36/21 од 16. новембра 2021. године.

Члан 3.

На дан републичког празника Дан успостављања Општег оквирног споразума за мир у Босни и Херцеговини 21. новембра 2021.године, ради задовољења неопходних потреба грађана, могу да раде:

 

1) у времену од 00:00 до 24:00 часа:

– трговински објекти типа ”драгстор”, а у складу са Наредбом о регулисању рада трговинских и других објеката на територији Града Дервента, број: 02-140-36/21 од 16. новембра 2021. године,

– правна лица и предузетници који обављају дјелатност производње хљеба, пецива, свјеже тјестенине и колача,

– бензинске пумпе и плинске пумпне станице за дио пумпе и станице када је у питању продаја горива, других нафтних деривата и плина.

 

2) угоститељски објекти у радном времену прописаном Наредбом о регулисању рада трговинских и других објеката на територији Града Дервента, број: 02- 140-36/21 од 16. новембра 2021. године.

Члан 4.

У случају поступања супротно одредбама ове Наредбе, примјењиваће се одредбе о надзору, прописаним прекршајима и санкцијама за учињени прекршај из Закона о празницима, закона које регулишу наведене области и Одлуке о радном времену у угоститељским, трговинским, занатским, услужним и другим објектима и дјелатностима на подручју општине Дервента.

Члан 5.

Ова Наредба објавиће се у ”Службеном гласнику града Дервента”, ”Дервентском листу”, званичној интернет страници Града Дервента и на огласној табли Градске управе Дервента.

 

Број: 02-140- 37/2021                                                                  НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ

Датум: 17. новембра 2021.                                                            Милорад Симић

Related posts

Плесни ритмови
окупљају све узрасте

Derventski List

Мир Божији, Христос се роди

Derventski List

Слиједи реконструкцијa објекта школе, опозван предсједник Скупштине

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još