Друштво

Насиље у породици брига читавог друштва

У оквиру кампање „16 дана активизма против насиља над женама”, која се проводи у периоду од 25. новембра до 10. децембра сваке године, полицијски службеници Полицијске станице Дервента организовали су састанак са предсједником Основног суда Дервента, представницима Градске управе, Центра за социјални рад и Центра за ментално здравље Дервента, као и представницима Удружења жена „Дервента“.

Тема састанка било је насиље у породици или породичној заједници, те кривично-правни и други облици реаговања на такву појаву.

– У току састанка извршена је анализа досадашњег заједничког рада ових институција у погледу насиља над женама, као и рад Мултисекторског тима који дјелује на подручју града Дервента. Заједнички став јесте да се ради о актуелној проблематици која захтјева стално разматрање и стални рад, те спремност заједничког дјеловања и наставак даље сарадње у погледу ове проблематике – саопштено је из Полицијске управе Добој која апелује на грађане да не трпе насиље или да постану жртва насиља у породици, те да сваки вид насиља пријаве полицији на бесплатни број телфона „122“, а позив може бити и потпуно анониман или да то пријаве најближој Полицијској станици.

Related posts

Ученици брусе
говорничке вјештине

Derventski List

Креативна радионица
оплеменила Дан младих

Derventski List

Љуском од јаја креира јединствене украсе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još