Новости

Новине које Дервенћани воле

– У име Народне скупштине Републике Српске и у своје име, честитам вам велики јубилеј – 110 година постојања Дервентског листа, новине са дугом и богатом традицијом коју Дервенћани, ма гдје год да живе и раде, воле, поштују и радо читају!

Као истински свједок свих важних историјских догађаја Дервенте, исписујући на својим страницама свакодневни живот свога града и његових становника, Дервентски лист је више од вијека био и остао хроничар свега значајног за Дервенту и Дервенћане.

Од првог штампаног броја, 12. децембра 1912. године до данас, лист је био уз свој народ и свој град, на бранику истине, правде и слободе.

Опстао је и у најтежим временима. Ни два свјетска рата, а ни Одбрамбено – отаџбински рат, нису га угасили. Лист је мијењао називе, повремено био заустављен, али је до данас остао вјерни и поуздани свједок историје свога града, краја и регије.

Са својим народом и својим крајем пролазио је све добро и све лоше, али слободарски дух народа, као и ентузијазам и професионални рад свих уредника и новинарa, квалитетан и занимљив садржај, уз подршку вјерних читалаца, сачували су Дервентски лист до данас. Треба да будете поносни на традицију којом могу да се похвале ријетки.

Честитам вам на пожртвованости, одлучности и преданом новинарском раду! Желим вам много среће и успјеха у времену које је пред нама – поручио је предсједник Народне скупштине др Ненад Стевандић редакцији и запосленима поводом јубилеја.

Related posts

Одата почаст страдалим
у једној од пресудних борби

Derventski List

Стара црква прославила
крсну славу Благовијести

Derventski List

ЧВРСТО ЧУВАТИ ИЗВОЈЕВАНУ СЛОБОДУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još