Друштво

Од дворишта створили свој кутак раја

Шарено и разноврсно цвијеће те саднице воћа и поврћа употпунили су двориште Мире и Веселка Ђукића, који, како истичу, не жале ни времена, ни труда, а ни новца како би створили сопствени кутак раја од свог дворишта.

Припреме и планови за сређивање врта отпочињу већ у марту, а како објашњавају домаћини, зимски дани се користе за припремање саксија од различитих материјала, за шта је задужен Веселко, као и за прављење разних додатака како би сва љепота цвијећа дошла до изражаја.

Праву малу оазу у Великој Сочаници, ово двоје пензионера његују већ годинама, а иако су радни вијек провели у Аустрији, своје вријеме су сваког љета посвећивали и дворишту.

– Никад нисам жалила новца за лијепу и специфичну ружу и за необично цвијеће. Пелцере и сјемена сам доносила и из свих крајева Аустрије и гдје год сам отишла вратила сам се са неком новом врстом цвијећа – објашњава ова пензионерка и додаје да је она идејни творац, али да њене идеје у дјело спроводи супруг.

– Ја волим, што би наш народ рекао, старудију, да комбинујем старо оруђе и алате и искористим их за саксије и тако супруга и ја спојимо њена и моја интересовања – истакао је он додавши да су сви украси у дворишту његових руку дјело.

Како су истакли, цијели живот су радили да би у старости могли да уживају и дане проводе управо у погледу на двориште, а вечери уз пријатеље и роштиљ.

Још су додали да им хлад праве саднице које су претежно аутохтоне врсте, али да вриједи поменути и киви који сваке године рађа.

Related posts

Заблистали дјечији осмијеси

Derventski List

Припремни програм за
будуће првачиће од 1. марта

Derventski List

Брусе знање за кулинарске подухвате

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još