Eкономија

ПЕЛЕТ ВРХУНСКОГ КВАЛИТЕТА ЗА ДОМАЋЕ И ИНОСТРАНО ТРЖИШТЕ

„Дедина П.З.“ покренула је производњу дрвног пелета уз помоћ модернизованог система са аутоматским управљањем процесом производње, чиме је квалитет готовог производа постављен као императив и адут са освајање домаћег, али и иностраног тржишта.

У овом предузећу, у чијем погону 60 минута буде произведена 1,5 тона готовог производа, запослено је девет радника.

– С обзиром да је производња дрвног пелета условљена могућношћу  набавке сировина, и то великом већином од домаћих дрвопрерађивача, а дјелимично и од регионалних, тренутна епидемиолошка ситуација коју је изазвао корона вирус, утиче и на нас. С обзиром да наш план обухвата и извоз пелета у земље Европске уније, прије свега у Италију и Словенију, надамо се да ова ситуација неће потрајати – казао је менаџер фабрике пелета Јовица Бардак.

Производња је фокусирана на то да испрати високе стандарде квалитета финалног производа и одвија се по „ЕН плус“ прописима што подразумијева контролу сваког сегмента производње од набавке и коришћења сировина, до производног процеса и контроле дистрибуције готовог производа.

Директор предузећа Никола Дака истиче да је квалитет готовог производа на првом мјесту због чега инсистирају на лабораторији за испитивање квалитета свих параметара која се налази у оквиру производног погона. У овој лабораторији се више пута у току радног времена обављају испитивања.

– Поставили смо себи озбиљне стандарде и морамо да будемо спремни да их одржавамо. Производимо пелет А1 и А2 класе. Класификација је извршена на основу количине пепела које остаје у пећи приликом сагоријевања. Због тога морамо имати контролисан улаз сировине – истакао је Дака додајући да је циљ да се одржи континуирани квалитет производа који може да се, поред домаћег, пласира и на инострано тржиште.

Цијена

Из „Дедине П.З.“ истичу да тону пелета из њиховог погона износи 320 КМ уз минималну накнаду за услугу превоза на локалном нивоу.

– Додатне информације можете добити на број телефона 065/005-050 или на путем мејла pellet@dedinapz.com – казали су из овог предузећа.

Related posts

ПРЕЗЕНТОВАНА ТЕХНОЛОГИЈА БИОГАСНИХ ЕЛЕКТРАНА

admin

Први излагачи већ
резервисали мјеста

Derventski List

Продаја трупаца на лицитацији
отвара врата новим приходима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još