ИЗДВОЈЕНОНовости

ПОТВРЂЕН ЈОШ ЈЕДАН СЛУЧАЈ ЗАРАЗЕ

Инфекција корона вирусом потврђена је јуче код још једног пацијента из Дервенте, који је био у контакту са обољелим, те се он тренутно налази на болничком лијечењу у Универзитетском клиничком центру РС.
Из Хигијенско – епидемиолошке службе дервентског Дома здравља саопштили су да се број обољелих од КОВИД-19 у Дервенти повећао на четири.
– Три лица су на болничком лијечењу у Бањалуци, док је једно у болници у иностранству. Под надзором су 124 лица, а 32 се налази у карантину, док је осталима наложена кућна изолација. Током претходна 24 часа седам лица је стављено под здравствени надзор. Три лица су била у контакту са обољелим, два су путници у међународном саобраћају, а два лица су имала симптоме респираторне инфекције – саопштили су.
Дом здравља је предузео све неопходне мјере у циљу сузбијања инфекције и спречавања њеног даљег ширења.
– Три лица која су била у контакту са обољелим стављена су под здравствени надзор и наложена им је кућна изолација. У оквиру превентивних активности тестирани су запослени у Дому за старија лица „Златни Луг“ и њихови налази су у раду. Тестирана су и два лица из карантина, те једна особа која се налаз на болничком лијечењу у Добоју, а њихови налази се чекају – навели су из Дома здравља.

Related posts

РС ДОБИЛА НОВУ ВЛАДУ

admin

Глумица Љиљана Благојевић
гост Светосавског бала

Derventski List

Правда 31 годину слијепа за
злочине над логорашима

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još