EкономијаИЗДВОЈЕНО

ПОТПИСАН УГОВОР О КОНЦЕСИЈИ ЗА ОДМОРИШТЕ „БРКИЋА ВОДА“

Министар саобраћаја и веза Неђо Трнинић и директор предузећа „Брчко Гас“ Брчко Душан Бајић потписали су данас Уговор о концесији за изградњу, коришћење и одржавање одморишта „Бркића вода“ са пратећим садржајем и бензинским станицама на ауто-путу Бањалука – Добој.

Обострано одмориште „Бркића вода“ налази се на дионици ауто-пута Прњавор-Добој и смјештено je између надвожњака „Брезичани“ и надвожњака „Дољани“, на подручју општине Дервента.

– Циљ пројекта је да се обезбиједе пратећи услужни објекти у којима ће се пружати услуге возачима и путницима (бензинске станице, трговине, ресторани, санитарне просторије, паркинг и сл.). На тај начин путницима и возачима се омогућује безбједна и удобна вожња, задовољавање потреба за горивом, одмором, јелом, пићем, те пружа могућност коришћења доступних информација, задовољавања специфичних потреба лица са инвалидитетом и дјеце – саопштено је из Министарства саобраћаја и веза.

Пратећи услужни објекти на предметној локацији градиће се са обје стране ауто-пута, а концесија се додјељује на период од 30 година од дана закључења Уговора о концесији.

Минимална концесиона накнада утврђена је на основу Закона о концесијама и Правилника о критеријумима за одређивање висине концесионе накнаде и састоји се од једнократне концесионе накнаде за уступљено право у износу од 92.700 КМ, те концесионе накнаде за коришћење концесије која износи два одсто од годишњег прихода оствареног обављањем концесионе дјелатности. Концесионар је уплатио једнократну накнаду у складу са законом.

Related posts

СВЕТОМ САВИ УПУТИЛИ НАЈЉЕПШЕ РИЈЕЧИ

admin

ПРИЈАВЕ НА КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИЈЕ ДО 26. ЈАНУАРА

admin

ПРАВА ЖЕНА У СЈЕНЦИ КОМЕРЦИЈАЛИЗМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još