Новости

Престаје ванредна ситуација
због корона вируса

Влада Републике Српске на данашњој сједници донијела је, на приједлог Републичког штаба за ванредне ситуације, Одлуку о престанку важења Одлуке о проглашењу ванредне ситуације у Српској, а престаје и важење Уредбе о начину извршавања мjера за спречавање и сузбијање Ковида – 19.

Како је саопштено из Бироа Владе за односе с јавношћу, Свјетска здравствена организација је, на основу извјештаја Комитета за ванредне ситуације међународних здравствених прописа, утврдила да Ковид – 19 више не представља јавно здравствену пријетњу од међународног значаја. Институт за јавно здравство РС је, у складу са стабилном епидемиолошком ситуацијом и ставом Свјетске здравствене организације, доставио приједлог за престанак примјене ванредних мјера у Републици Српској, те предложио престанак важења ванредне ситуације, као и Уредбе о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења Ковид – 19.

– Иако вирус корона и даље циркулише, закључено је да тренутне варијанте вируса нису повезане са већим ризиком од развоја тежих клиничких форми болести, те да Ковид – 19 тренутно не представља ванредан догађај који има ризик за јавно здравље других држава путем међународног ширења и који захтијева координисан међународни одговор – саопштено је из Владе Српске.

Related posts

УКИНУТО ОГРАНИЧЕЊЕ КРЕТАЊА ЗА СТАРИЈЕ ОД 65 ГОДИНА

admin

Реконструкција враћа
функцију оштећеном објекту

Derventski List

Парламент о извршењу буџета и именовању начелника одјељења

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još