Новости

Престаје ванредна ситуација
због корона вируса

Влада Републике Српске на данашњој сједници донијела је, на приједлог Републичког штаба за ванредне ситуације, Одлуку о престанку важења Одлуке о проглашењу ванредне ситуације у Српској, а престаје и важење Уредбе о начину извршавања мjера за спречавање и сузбијање Ковида – 19.

Како је саопштено из Бироа Владе за односе с јавношћу, Свјетска здравствена организација је, на основу извјештаја Комитета за ванредне ситуације међународних здравствених прописа, утврдила да Ковид – 19 више не представља јавно здравствену пријетњу од међународног значаја. Институт за јавно здравство РС је, у складу са стабилном епидемиолошком ситуацијом и ставом Свјетске здравствене организације, доставио приједлог за престанак примјене ванредних мјера у Републици Српској, те предложио престанак важења ванредне ситуације, као и Уредбе о начину извршавања мјера за спречавање и сузбијање заразног обољења Ковид – 19.

– Иако вирус корона и даље циркулише, закључено је да тренутне варијанте вируса нису повезане са већим ризиком од развоја тежих клиничких форми болести, те да Ковид – 19 тренутно не представља ванредан догађај који има ризик за јавно здравље других држава путем међународног ширења и који захтијева координисан међународни одговор – саопштено је из Владе Српске.

Related posts

Супротни погледи о епилогу засједања Скупштине

admin

Потписани уговори за пројекте вриједне 724.000 КМ

admin

Осињски крај ближе градској води

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još