ИЗДВОЈЕНОНовости

ПРИВРЕДНА СМОТРА ОКУПИЛА 120 ИЗЛАГАЧА (ФОТО)

Министар привреде и предузетништва РС Вјекослав Петричевић данас је свечано отворио 14. Сајам привреде и туризма, који Спортски центар организује у оквиру традиционалног 168. дервентског вашара-

До петка ће на површини већој од 3.200 квадрата отвореног и затвореног сајамског простора своје производе и услуге представљати више од 120 излагача. Традиционалну привредно – туристичку манифестацију по којој је Дервента надалеко позната, данас је посјетио значајан број Дервенћана и готију из околних општина, а отворењу су присуствовали и народни посланик Игор Жунић, те гости и званице из сусједних општина.

Петричевић је истакао да  Дервента представља примјер успјешне општине и домаћинског односа локалне управе према привреди и свим осталим сферама живота.

  • Познато је да Дервента предњачи када је у питању привредни развој и да је препознатљива по великом броју иностраних инвеститора. Важно је нагласити да је Дервента од 2013. године члан сарадничке мреже и даје континуирану подршку програму инвестирања. Овдје је посебно истакнут осјећај за привреду и развој привреде. Данас је прилика да подржимо Сајам привреде и туризма, јер се ради о мјесту на којем се људи сусрећу и проширују своје пословне ангажмане – рекао је Петричевић.

Начелник општине Милорад Симић казао је да је Сајам привреде одлика Дервенте, која слови за изузетно добро привредно окружење.

  • Ако Дервенту упоредимо са пероодом од прије рата, када је имала 57.000 становника, а 14.000 запослених, и сада кад нас има 26.500 са 7.000 запослених, онда је тренутно привредно стање велика ствар. Чињеница је да је Дервента у прошлој години извезла робе за 344 милиона и увезла 290 милиона КМ, што је итекако добар показатељ. Да смо на добром путу и да радимо ваљано, потврђују и бројна признања. Наиме, у октобру ће у Скопљу општини Дервента бити уручено ново признање, јер су еминентни стручњаци препознали фантастичан искорак у стварању привредног амбијента и доброг пословног окружења – истакао је Симић.

У пригодном програму током отворења сајма, наступили су чланови СКУД „Дервента“ и пјевач Дарко Ђекић, а представљене су и вјенчанице из салона „Слоба вјенчанице“ из Прњавора и олдтајмер из Славонског Брода.

 

Related posts

„Ноћ музеја“ оживјела традицију и умјетност

admin

КУЈУ СЕ ПЛАНОВИ ЗА СПУСТ УКРИНОМ

admin

Скупштина града засједа 1. октобра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još