РС-РЕГИЈА

СПРЕМНО ДОЧЕКАТИ НАЈАВЉЕНУ КИШУ И СНИЈЕГ

Републичка управа Цивилне заштите позива грађане, колективе и институције да спремно дочекају још један талас падавина изнад Републике Српске и да своје активности прилагоде најављеним метеоролошким условима.

– Апелујемо на службе за одржавање путева, надлежене за испоруку енегрената потрошачима да спремно дочекају још један влажни талас изнад Републике Српске – саопштено је из Републичке управе Цивилне заштите.

Према прогнози Хидрометеоролошког завода РС, у наредном периоду ове крајеве захватиће падавине и снијег ће падати у већини предјела, док се на југу очекује умјерена киша.

Период са мјестимичним падавинама, које ће периодично слабити и појачавати, трајаће наредних 36 часова.

У саопштењу се наводи да ће се данас висина сњежног покривача на планинама повећати од три до осам центиметара, а у брдовитим и нижим предјелима на западу прекриће тло. Падавине ће се наставити и сутра, па се очекује нових од 15 до 25 центиметара снијега.

На сјеверу Републике Српске формираће се сњежни покривач, а на југу се очекује обилна киша, од 40 до 60 литара по метру квадратном, понегдје и више.

Related posts

Студентима бесплатан смјештај у домовима

admin

Расписан конкурс за субвенцију каматне стопе на стамбене кредите

admin

Возачи неће плаћати 100 КМ за увиђај

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još