Култура

СТИЖЕ МАГИЧНИ СВИЈЕТ ИЛУЗИЈЕ И НАУКЕ

У Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ почеле су припреме за „Ноћ музеја“, манифестацију током које се Дервента придружује градовима широм Европе у промоцији музејске дјелатности, а централни догађај биће отварање несвакидашње изложбе „Откључај свијет илузије и науке“, 18. маја.

Ради се о поставци која на сасвим нови начин приказује фасцинантни свијет науке и илузија, и која ће пољуљати повјерење посјетилаца у сопствена чула, научене доживљаје и перцепцију свијета око нас.

Дервенћани ће тако бити први послије Бањалучана који ће моћи да виде криву собу, собе огледала, калеидоскоп, зоетроп, холограм, фото – илузију, те дидактичко – логичке играчке и слично.

– Част нам је што смо успјели остварити сарадњу са ауторима, па ће изложба, која је прошле године отворена у Музеју Републике Српске, послије Бањалуке прво бити представљена у библиотеци у Дервенти – казали су у библиотеци додајући да ће изложба у Дервенти бити до краја септембра.

Како би доживљај изложбе био потпун, у библиотеци је у току реновирање просторија, како би се простор у потпуности прилагодио овој поставци.

– Реновирање подразумијева провођење нових инсталација, кречење, постављање преграда од ригипса, и постављање разних полица – казали су у овој установи.

Као и протеклих година, у „Ноћи музеја“ представиће се и локални умјетници и креативци.

 

Related posts

Асим Сарван сутра
представља двоструки албум

Derventski List

МЛАДИ МУЗИЧАРИ ПОКАЗАЛИ ВРСНО УМИЈЕЋЕ

admin

ДИПЛОМЕ ЗА 27 МЛАДИХ СТРИП АУТОРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još