Друштво

Стринић наставља да предводи риболовце

Редовна годишња, али и изборна Скупштина Спортског риболовног друштва „Укрина“ одржане су данас окупивши двије трећине делегата овог друштва, а који су усагласили извјештаје о раду у протеклој години, те нови мандат на челу овог друштва повјерили досадашњем предсједнику Николи Стринићу.

У току првог дијела засједања, делегати су разматрали и усвојили извјештаје из протекле године, и то извјештај о раду за 2021. годину, извјештај Надзорног одбора о финансијском пословању, извјештај такмичарске комисије,  извјештај дисциплинске комисије, као и извјештај рибочуварске службе, те записник о извршеном попису материјално техничких средстава друштва, док се други дио засједања односио на избор нових органа управљања друштвом.

– Бирали смо предсједника и потпредсједника Скупштине, предсједника нашег друштва односно Управног одбора, као и нове делегате Скупштине, а до промјена је дошло и на челу такмичарске комисије, гдје је именован Стево Радак. За новог предсједника Скупштине именован је Сретко Николић, док је на мјесто замјеника изабран Боро Прерадовић, а након чега је мени повјерен нови мандат на функцију предсједника СРД „Укрина“, те су нови мандати, са неколико измјена, повјерени већином ранијим делегатима – објаснио је предсједник „Укрине“ Никола Стринић истакавши да је констатовано да су чланови током 2021. године у пуном капацитету одржали такмичења и активности које су биле планиране, тако да је рад друштва у већој мјери враћен на претпандемијски рад.

– Година 2020. је била изузетно тешка година због пандемије, јер смо се мало дружили и одржали мањи број такмичења, док смо протекле године одржали све планиране активности, те постигли добре резултате на нивоу републике. Такође, за 2022. годину смо направили план рада, финансијски план и план такмичења, те обухватили све ставке које смо одржали и у 2021. години – рекао је Стринић.

Ово друштво у 2021. години бројало је 327 чланова, а међу којима су најбројнији чланови старији од 60 година.

 

Related posts

Почиње зидање
светосавске сале

Derventski List

Осавремењавање главни задатак

admin

УЧЕНИЦИ „ОЖИВЉАВАЛИ“ И ЗБРИЊАВАЛИ ПОВРИЈЕЂЕНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još