Друштво

У два одјељења мање ђака од планираних

Стручна и техничка школа објавила је данас резултате уписа послије другог јулског уписног рока, а послије којег су остала непопуњена одјељења кувара и обрађивача метала резањем у комбинованом одјељењу са браварима – заваривачима.

У први разред школске 2022/2023. године у Стручној и техничкој школи уписано је по једно одјељење четворогодишњих занимања ЦНЦ техничар, царински техничар, пословно – правни техничар и агротехничар, што је у складу са планом уписа, док су непопуњена остала одјељења кувара и комбиновано одјељење обрађивач метала резањем/бравар – заваривач.

Директорица школе Бранка Јовић казала је да ће бити затражена сагласност Министарства просвјете и културе РС за упис ђака у одјељењима која су остала непопуњена.

– Вјерујем да ћемо добити одобрење за упис јер смо задовољили минималан број од 16 ученика, с обзиром да је у одјељење кувара усписано 19 ученика, док је у комбиновано обрађивач метала резањем/бравар – заваривач од 24 предвиђених, примљено 18 ученика. Ако би се неко од ђака у међувремену јавио за упис у једно од ова два одјељења, а да испуњава услове уписа, био би примљен – рекла је Јовићева истакавши да су у ова два одјељења уписани и ученици са потешкоћама у развоју.

Додала је и да би током августа требао да стигне одговор из министарства у вези са уписом ђака у два непопуњена одјељења.

Резултати уписа:

 

Related posts

Изабрани најљепши
ћирилични рукописи

Derventski List

У школске клупе сједа више првачића

admin

Поклони за чланове „Сунца“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još