Култура

„Црвенкапа и лијени вук“ празнични
поклон позоришној публици

Новогодишња представа „Црвенкапа и лијени вук“ вечерас је премијерно изведена пред препуном салом ХКД „Напредак“, а чланови дервентског Драмског студија побрали су симпатије и аплаузе публике.

Представа је настала по тексту драмског писца за дјецу и одрасле из Вишеграда Саве Шкобића, а како је објаснио ментор и идејни творац Драмског студија Синиша Тешановић комад представља другачије виђење бајке о црвенкапи коју сви знамо.

– Сви ми који смо имали част да познајемо аутора текста и да читамо његова драмска дјела, видјели смо колико он воли дјецу и са колико љубави је на савремен начин писао за најмлађе. Сама представа је другачије виђење оне класичне верзије о Црвенкапи коју сви знамо. Вук је у овој представи смијешан, топлог срца и разумије праве истинске вриједности празника. Наравно, да не буде без мана побринуо се писац који му је дао карактеристике лијене особе који је чак превише уморан и лијен да би појео Црвенкапу и њену баку – рекао је Тешановић додавши да се у представи појављују познати ликови и из других бајки, који уз пјесму и плес, љубав и поштовање, приказују праву радост и смисао празника, те дочекују Дједа Мраза.

– Улога Капетана Куке једна је од необичних за ову бајку, оних ликова који се појављују, односно случајно су залутали из других прича. Лик Капетана Куке је позитиван и удвара се баки – казала је Милица Ђенић додавши да није било тешко припремити се за улогу.

Црвенкапу је отјелотворила Елена Кузмановић.

– Ово није уобичајена прича о Црвенкапи, разликује се од оне на коју су људи навикли. Није било посебно тешко – казала је Кузмановићева.

Вечерашњи комад био је осма и уједно и посљедња премијера Драмског студија у овој години. Ово је била и 48. позоришна активност, а до краја године Драмски студио ће извести укупно 53 активности, што је дупло више у односу на протеклу годину. Овај темпо, како су најавили из Драмског студија настојаће да одрже и наредне године.

Related posts

„ВИХОР“ ПОЗИВА ПЈЕСНИКЕ ДА ПИШУ О ВРЕМЕНУ КОРОНЕ

admin

ЕВИТИНА „МАГИЈА ПОЕЗИЈЕ“ ПРЕДСТАВЉЕНА У ЛУКАВЦУ

admin

СТИЖЕ НАСТАВАК ПРИЧЕ О „СТРАЈИЛУ ГРМЕЧЛИЈИ“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još