Култура

Главна улога у шпанској серији
бисер у блиставој каријери

Улога Корнелије, главног женског лика шпанске серије „Романсеро“, за младу глумицу из Дервенте Елену Матић била је нови бисер у њеној већ блиставој глумачкој каријери,

Серија „Романсеро“ премијеру је доживјела почетком новембра у Мадриду, а недавно је приказана и на престижном фестивалу хорор и научнофантасичног филма „Ситгес“.

Како је објаснила петнаесогодишња глумица, „Романсеро“ није уобичајена серија и садржи елементе трилера, романтике, хорора и акције. Говори о расизму, расељавању и насиљу пратећи причу двоје тинејџера који желе да побјегну из насилног свијета у којем живе.

– Моја улога Корнелије је била јако захтјевна зато што играм натприродно биће и имали смо пробе мјесец прије почетка снимања. У припреми за улогу учествовало је много људи прије и током самог снимања и све то је захтјевало разумјевање и стрпљиву сарадњу са режисером, свим глумцима и остатком тима којем сам јако захвална – казала је Матићева казавши да јој је ова улога донијела и велики изазов.

– Језик је био огромна баријера, јер сам се морала припремати са двије скрипте, на два језика, увијек имајући преводиоца са собом. Постојале су дуге сцене које су требале да се одраде у једном покушају и још доста других захтјевних тренутака – рекла је Елена свјесна да је снимање серије на шпанском језику било драгоцјено искуство у њеној каријери.

Откирла је који су јој дијелови снимања били најдражи.

– Најдражи дио су ми дефинитивно биле сцене гдје глумим натприродно биће, јер је то било потпуно експериментално и имала сам потпуну слободу. Било је доста „СФХ“ ефеката и доста људи који су учествовали на мојој улози, али пред камером видљив је само мој перформанс – истакла је Елена додавши да обзиром да је снимање пројекта трајало 11 седмица, у њеном планеру је сада одмор.

Серија „Романсеро“ сценаристе Фернанда Навара, за коју режију потписује Томас Пења, доступна је од 3. новембра на платформи „Прајм видео“.

Савјет

Елена Матић која иза себе већ има улоге у кратком филму „Кинески зид“ Александре Одић и „Bon voyage“ Синише Галића савјетовала је младима који желе да се остваре у глумачким водама да се обрате на праву адресу.

– Мене представља Талент агенција „Зона“ из Сарајева и свима бих савјетовала да се њима обрате. Пошаљите мејл са својом биографијом и пратите своје снове – казала је Елена.

Related posts

Представа „Женско срце у шињелу“ вечерас

admin

Дервенћани заиграли на
даскама „Масукиних дана“

Derventski List

„Пркос – фест“ донио
позоришну магију

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još