Култура

„Црвенкапа и лијени вук“ празнични
поклон позоришној публици

Новогодишња представа „Црвенкапа и лијени вук“ вечерас је премијерно изведена пред препуном салом ХКД „Напредак“, а чланови дервентског Драмског студија побрали су симпатије и аплаузе публике.

Представа је настала по тексту драмског писца за дјецу и одрасле из Вишеграда Саве Шкобића, а како је објаснио ментор и идејни творац Драмског студија Синиша Тешановић комад представља другачије виђење бајке о црвенкапи коју сви знамо.

– Сви ми који смо имали част да познајемо аутора текста и да читамо његова драмска дјела, видјели смо колико он воли дјецу и са колико љубави је на савремен начин писао за најмлађе. Сама представа је другачије виђење оне класичне верзије о Црвенкапи коју сви знамо. Вук је у овој представи смијешан, топлог срца и разумије праве истинске вриједности празника. Наравно, да не буде без мана побринуо се писац који му је дао карактеристике лијене особе који је чак превише уморан и лијен да би појео Црвенкапу и њену баку – рекао је Тешановић додавши да се у представи појављују познати ликови и из других бајки, који уз пјесму и плес, љубав и поштовање, приказују праву радост и смисао празника, те дочекују Дједа Мраза.

– Улога Капетана Куке једна је од необичних за ову бајку, оних ликова који се појављују, односно случајно су залутали из других прича. Лик Капетана Куке је позитиван и удвара се баки – казала је Милица Ђенић додавши да није било тешко припремити се за улогу.

Црвенкапу је отјелотворила Елена Кузмановић.

– Ово није уобичајена прича о Црвенкапи, разликује се од оне на коју су људи навикли. Није било посебно тешко – казала је Кузмановићева.

Вечерашњи комад био је осма и уједно и посљедња премијера Драмског студија у овој години. Ово је била и 48. позоришна активност, а до краја године Драмски студио ће извести укупно 53 активности, што је дупло више у односу на протеклу годину. Овај темпо, како су најавили из Драмског студија настојаће да одрже и наредне године.

Related posts

Промоција дјела „Говорим другим језиком“ вечерас

admin

ЕВИТИНИ „КАМЕНЧИЋИ“ НАЈБОЉА ПРИЧА ЗА ДЈЕЦУ

admin

ПРОМОЦИЈА НОВЕ КЊИГЕ МИХАЈЛА ОРЛОВИЋА 13. МАРТА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još