Култура

Публика уживала уз
монодраму „Тражим мужа“

Монодрама кабаретског типа „Тражим мужа“ на сцени дервентског Центра за културу вечерас је представила тему мушко – женских односа из визуре Душка Радовића, а коју је извела Јелица Брестовац.

Брестовчева потписује и режију овог комада, док је за кореографију задужена Наталија Божић.
-У монодрами играм седам жена различитих карактера стављених у одређене ситуације, гдје по неке жене заиста траже мужа и спремне су да се послуже разним средствима, а неке већ имају мужа и спремне су на различите начине да их задрже – испричала је Брестовчева, наводећи да се ради о карактерима и ситуацијама које можемо да нађемо свуда око нас.
-Имамо лукаве жене, али и наивне, оне које вјечито сумњају и које прате своје мужеве. Кроз те ликове можемо упознати и мушкарце, и што је јако важно. Представа је интерактивна и увијек ми је драго када је публика отворена – додала је ова умјетница истакавши да јој је гостоваее у Дервенти посебно драго, јер њен отац овдје има коријене.
– Мој отац је одавде, а живимо у Србији. Многе Брестовчане сам упознала овог љета на дружењу, а и вечерас је велики број Брестовчана међу публиком – казала је Брестовчева.
Монодрама је поклон Центра за културу и Удружења жена „Дервента“ дервентској публици.

Related posts

ПРОМОЦИЈА „БАЛАНСЕРА“ У СРИЈЕДУ

admin

ВЕЧЕРАС МАНИФЕСТАЦИЈЕ ПОВОДОМ ДАНА ЖЕНА

admin

Духовна поезија и музика
нити утакане у православље

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još