ИЗДВОЈЕНОНовости

Санација враћа безбједност
мосту у Доњем Детлаку

Градска управа покренула је процедуру за санацију моста у Доњем Детлаку који је у лошем стању због дотрајалог газећег слоја, а безбједност овог објекта од великог је значаја за мјештане овог дијела Дервента с обзиром да је мост конекција са Прњавором.

Мост је посљедњих година претрпио оштећења усљед атмосферских утицаја, а дрвене греде које чине газећи слој, у лошем су стању. Због тога се већ дуже вријеме тражи рјешење за његову санацију, а Градска управа Дервента покренула је процедуре како би мост поново био безбједан.

Начелник Одјељења за стамбено – комуналне послове Градске управе Срђан Новић казао је да ће санација моста обухватити замјену газећег слоја.

– Дрвене греде које чине газећи слој моста нису адекватне, па смо одлучили да идемо у набавку квалитетног материјала, односно импрегнираног храста, који је постојанији и трајнији, а чија вриједност је око 30.000 марака. Процедура за набавку грађе је у току, а расписан је и позив за избор извођача радова – рекао је Новић додавши да су бетонска конструкција и жељезне греде на мосту постојани.

Реконструкција

Мост који спаја Дервенту и Прњавор, оштећен је у поплавама 2014. године, а реконструисан је 2015. године уз подршку програма за опоравак од поплава који је финансирала Европска унија.

Related posts

ВОДА СТИГЛА ДО ЈОШ 20 ДОМАЋИНСТАВА

admin

Избори у мјесним заједницама сутра

Derventski List

Помоћ да се кућа оспособи стиже од општине и суграђана

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još