Спорт

У фудбалу и дружењу
ужива 700 дјеце

Дјечији Међународни фудбалски турнир који већ осам година слави фудбалске лекције и нова пријатељства и данас је окупио око 700 најмлађих фудбалера из Дервенте и регије на стадиону Фудбалског клуба „Текстилац“.

Своје фудбалско умјеће на четири терена одмјерава 58 екипа из Дервенте, градова регије и Хрватске, рођених 2012, 2013, 2014. и 2015. године.

Одушевљење учешћем на турниру и побједом у првом дијелу такмичења нису крили дјечаци из ФК „Спартак“ из Бањалуке.

– Већ сам играо утакмицу и побиједили смо. Свиђа ми се на овом турниру. Први пут сам овдје и супер ми је – рекао је десетогодишњи Милан Јериловић, а осмогодишњи Сергеј Веселиновић казао је да би желио да дође и сљедеће године.

– Најбитније ми је да се дружим и упознам нове другаре – рекао је Никола Глигић из овог клуба.

Координатор Омладинског погона ФК „Текстилац“ Дејан Плиснић казао је да је главни циљ турнира добро дружење и стицање спортских лекција.

– Трудићемо се да будемо добри домаћини, као и претходних година, да дјеца уживају у фудбалу и да стичу нове фудбалске лекције – рекао је Плиснић додавши да се и 200 чланова омладинског погона „Текстилца“ представља у оквиру овог турнира. 

Фудбалски клуб „Илићка“ из Брчког већ годинама се радо одазива турниру у Дервенти.

– Ове године дошли смо са екипом 2013. годиште, а већ годинама се одазивамо турниру, а и годинама смо пријатељи са „Текстилцем“ и играмо заједно лигу за кадете и јуниоре. Увијек кад дођемо осјећамо се као код куће, организација турнира је увијек на високом нивоу – рекао је тренер брчанске екипе Радивоје Николић, а да је организација ове дервентске манифестације добра истакао је и тренер ФК „Борац“ Бањалука Бојан Вукомановић.

– Дошли смо са све четири селекције, а амбиције на оваквим турнирима је да се дјечаци добро проведу и да све прође како треба без повреда – рекао је Вукомановић.

Значај ове манифестације препознала је и Градска управа, те се турнир одржава под покровитељством градоначелника Милорада Симића, а замјеник градоначелника Синиша Јефтић прогласио је сусрете отвореним.

– Честитке организатору и свима који су дошли данас у наш град, а локална заједница ће свакако пружати подршку овом облику спортског дружења, као и другим облицима окупљања младих и омладине. На нама је да у наредном периоду додатно унаприједимо инфраструктуру, да адекватно одговоримо пројектима и за друге спортове, тако да се надамо да ће у овој години бити завршено и игралиште на Чардаку и Партизаново – рекао је Јефтић.

Related posts

Павлу Милојевићу бронза

admin

На заслуженом одмору

Derventski List

Нова звања
стекло 69 каратиста

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još