Спорт

У фудбалу и дружењу
ужива 700 дјеце

Дјечији Међународни фудбалски турнир који већ осам година слави фудбалске лекције и нова пријатељства и данас је окупио око 700 најмлађих фудбалера из Дервенте и регије на стадиону Фудбалског клуба „Текстилац“.

Своје фудбалско умјеће на четири терена одмјерава 58 екипа из Дервенте, градова регије и Хрватске, рођених 2012, 2013, 2014. и 2015. године.

Одушевљење учешћем на турниру и побједом у првом дијелу такмичења нису крили дјечаци из ФК „Спартак“ из Бањалуке.

– Већ сам играо утакмицу и побиједили смо. Свиђа ми се на овом турниру. Први пут сам овдје и супер ми је – рекао је десетогодишњи Милан Јериловић, а осмогодишњи Сергеј Веселиновић казао је да би желио да дође и сљедеће године.

– Најбитније ми је да се дружим и упознам нове другаре – рекао је Никола Глигић из овог клуба.

Координатор Омладинског погона ФК „Текстилац“ Дејан Плиснић казао је да је главни циљ турнира добро дружење и стицање спортских лекција.

– Трудићемо се да будемо добри домаћини, као и претходних година, да дјеца уживају у фудбалу и да стичу нове фудбалске лекције – рекао је Плиснић додавши да се и 200 чланова омладинског погона „Текстилца“ представља у оквиру овог турнира. 

Фудбалски клуб „Илићка“ из Брчког већ годинама се радо одазива турниру у Дервенти.

– Ове године дошли смо са екипом 2013. годиште, а већ годинама се одазивамо турниру, а и годинама смо пријатељи са „Текстилцем“ и играмо заједно лигу за кадете и јуниоре. Увијек кад дођемо осјећамо се као код куће, организација турнира је увијек на високом нивоу – рекао је тренер брчанске екипе Радивоје Николић, а да је организација ове дервентске манифестације добра истакао је и тренер ФК „Борац“ Бањалука Бојан Вукомановић.

– Дошли смо са све четири селекције, а амбиције на оваквим турнирима је да се дјечаци добро проведу и да све прође како треба без повреда – рекао је Вукомановић.

Значај ове манифестације препознала је и Градска управа, те се турнир одржава под покровитељством градоначелника Милорада Симића, а замјеник градоначелника Синиша Јефтић прогласио је сусрете отвореним.

– Честитке организатору и свима који су дошли данас у наш град, а локална заједница ће свакако пружати подршку овом облику спортског дружења, као и другим облицима окупљања младих и омладине. На нама је да у наредном периоду додатно унаприједимо инфраструктуру, да адекватно одговоримо пројектима и за друге спортове, тако да се надамо да ће у овој години бити завршено и игралиште на Чардаку и Партизаново – рекао је Јефтић.

Related posts

Прилика за подршку
и хуманост

Derventski List

Спортисти били и остали
најбољи амбасадори Дервенте

Derventski List

Дервенћанке преузеле
лидерску позицију

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još