Новости

Ђекић и ове године
предводио ешалон Полиције РС

Александар Ђекић из Дервенте био је један од 14 команданата ешалона Полиције Републике Српске на свечаном дефилеу данас у Бањалуци, поводом 9. јануара Дана Републике Српске.

Ђекић се ове године у свечаном дефилеу, као и прошле у Источном Сарајеву, нашао на челу ешалона Полицијске академије, гдје ради као инспектор у Управи за полицијско образовање. Дервенћанин се и 2022. године нашао у улози команданта, тада обављајући функцију помоћника командира Полицијске станице Дервента, а предводио је ешалон посебних снага полиције Полицијске управе Добој.

Прво учешће у дефилеу поводом Дана Републике Ђекић је имао 2018. године у Бањачуци, тада као полазник Полицијске академије.

За посебан допринос у раду и постигнуте резултате, претходне године поводом обиљежавања Дана Полиције Републике Српске, одлуком министра унутрашњих послова, Ђекић је ванредно унапређен у виши чин као највећи облик признања за полицијске службенике.

Ђекић, који је учесник више међународних научних конференција и округлих столова из области права, безбједности и криминалистике, студент је прве године докторских студија Правног факултета у Новом Саду.

Аутор је и неколико научно – стручних радова из наведених области, а један је и од аутора уџбеника Организација и надлежност полиције за Средњу школу унутрашњих послова, која је у фази издавања.

Ђекић који је лиценцирани испитивач прописа из области безбједности саобраћаја, од прошле године, а на основу јавног позива Министарства просвјете и културе, за 2024. годину изабран је за члана комисије за полагање возачких испита.

Related posts

Отпор фашизму славити
и његовати и данас

Derventski List

Запосленим у Дому здравља по 500 КМ, за ОШ „Никола Тесла“ 150.000 КМ

admin

Потрошачка корпа за мјесец поскупјела за око 27 КМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još