Новости

Мјештани и даље могу
подржати асфалтирање пута

Грађевински одбор за асфалтирање дионице пута Лексија – Тешића баре – Врхови, поздрављајући одлуку градских институција да овај пројекат буде реализован ове године, позива мјештане дервентских села из јужног дијела града да подрже асфалтирање пута који ће релацију између Горње Лупљанице и Дервенте значајно скратити.

Из Грађевинског одбора подјећају да је асфалтирање ове дионице у дужини од 2.822 метара, према главном пројекту,  процијењено на 396.931.61 марака, а да је у буџету града за 2024. годину за ове намјене предвиђено 100.000 КМ.

-Дио потребних средстава, чије прикупљање је почело у септембру 2023. године, обезбиједили су мјештани, прије свега Горње Лупљанице, али и из Црнче, Осиње, Појезне, Церана, Велике Сочанице и Мале Сочанице, а до сада је прикупљено око 36.000 КМ. Активности прикупљања новца биће интензивиране током прољећа и љета – прецизирали су из Грађевинског одбора додајући да радује чињеница да су локална управа, градоначелник Дервенте Милорад Симић и Скупштина града, препознали потребу асфалтирања поменуте дионице.

Подсјећају и да ће асфалтни пут пролазити и поред скретања за црпилиште у Горњој Лупљаници, чиме ће и ова локација бити доступнија за одржавање.

Related posts

У Дервенту прије 29 година стигла слобода

admin

Усвојен Статут града Дервента

admin

9. мај, дан када
је побијеђено зло

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još