Друштво

Упозорење на олујни вјетар

У Републици Српској од данас до суботе, 24. фебруара, дуваће олујни вјетар, док ће током викенда у Херцеговини бити и обилних падавина усљед којих су могући пораст бујичних водотокова и проблеми са отицањем воде у урбаним зонама, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Удари вјетра од 70 километара на час данас су могући у вишим предјелима на западу, док се на истоку и југу предвиђају удати до 60 километара на час, а од 30 до 40 километара на час у Семберији и Посавини.

Како је саопштено из Републичког хидрометеролошког завода, сутра ће бити вјетровито уз јак и олујни вјетар који ће понегдје у Крајини бити и 80 километара на час, а удари од 40 километара на час очекују се на сјевероистоку, односно у Семберији и Посавини, док ће на југу и западу бити до 70 километара на час.

Током ноћи и ујутру у суботу, 24. фебруара, очекује се јак до олујни вјетар, који ће почети да слаби на сјеверу, а до средине дана и у осталим предјелима, а тог дана очекују се удари до 80 километара на час на југу и западу Републике Српске, а од 30 километара на час на сјеверу Српске.

Падавине ће сутра увече јачати у Херцеговини, гдје ће у суботу и недјељу, 24. и 25. фебруара, бити и обилне – очекује се од 80 до 120 литара кише по метру квадратном, локално и до 150.У осталим предјелима се очекује знатно мања количина падавина, напоменули су из Републичког хидрометеоролошког завода.

Related posts

Подјела пакетића у „Тролу“ употпунила празнични дух

admin

АЈФОН И ДЕДА МРАЗ ЗАИНТЕРЕСОВАЛИ ОСНОВЦЕ

admin

Осињски ђаци прославили
45 година матуре

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još