Друштво

Пољопривредници упознати
са изворима финансирања

Кластер  добојске  регије „Пољокласт“ организовао је данас у Центру за културу агро радионицу на којој су представљене могућности покретања и финансирања бизниса у аграрном и руралном сектору.

Радионица, која је одржана уз подршку  Градске  управе, окупила је двадесетак пољопривредних произвођача из добојске регије, а менаџер „Пољокласта“ Јулијана Петровић објаснила је да су сви учесници могли да чују корисне савјете о покретњу сопственог бизниса.

– Осим заснивања предузетништва, пољопривредницима су и предочени начини финансирања, односно могућности за аплицирање за подршку из разних фондова – рекла је Петровићева.

Консултант за агробизнис и рурални развој Бојан Ћикић нагласио је да се на овај начин произвођачима указује на изворе финансирања и процедуре за аплицирање.

Драгана Дувњак Крндија казала је да су произвођачи добили корисне информације.

– Предавачи су стручњаци у писању пројеката који су предуслов за аплицирање за новац из фондова, а те информације нама произвођачима су важне – казала је Дувњак Крндија која се бави узгојем шипка.

Related posts

Распоред одјељења по смјенама
у школској 2023/2024. години

Derventski List

Кућа за Козарове под кровом

Derventski List

Објављен правилник за капиталне
инвестиције у пољопривреди

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još