ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ekskurzije i maturske zabave
pečati na školovanje

Učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola ovog proljeća opraštaju se od dosadašnjih školskiih obaveza, a dane provedene u đačkim klupama nezaboravnim će učiniti ekskurzije i maturske zabave.
Priliku da u svečanom ruhu proslave završetak školovanja imaće svi derventski maturanti, a maturske zabave obilježiće prvu polovinu juna.
Prvi u redu da se oproste od školskih obaveza i drugara imaće 8. juna maturanti srednjih i osnovne škole Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“, dok je su za 9. jun zakazane maturske zabave čak četiri škole i to Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“, te maturanata osnovnih škola „19. april“, „Todor Dokić“ i „Đorđo Panzalović“.
Kako je istakla direktorica SŠC „Mihajlo Pupin“ Gordana Asentić u svijet odraslih 9. juna zakoračiće 108 maturanata ove škole.
– Maturska zabava planirana je u petak, 9. juna u hotelu „Biser“ za šta pripreme već uveliko traju. Svakako, samoj zabavi prethodiće fotografisanje i svečani defile svih naših maturanata – objasnila je Asentićeva.
Defile mladosti i ljepote sugrađanima će sedam dana kasnije prirediti učenici Stručne i tehničke škole.
– Maturska zabava planirana je za 16. jun u hotelu „Biser“, a organizovanje je uveliko u toku. Svakako, planiran je defile učenika, fotografisanje i zabavni dio večeri – rekla je direktorica ove škole Branka Jović dodavši da ovogodišnju generaciju maturanata čine četiri odjeljenja, odnosno 100 maturanata.
Dva maturanta srednjih škola, modni krojač i fizioterapeut, te maturant osnovne škole u centru „Budućnost“ takođe će se maturskom zabavom oprostiti od drugara.
– Planirali smo za naše maturante da upriličimo zabavu i večeru u prostorijama škole, 8. juna – rekao je direktor ove ustanove Vladan Popović.
I maturanti derventskih osnovnih škola nestrpljivo isčekuju svoje maturske zabave, a kako je planirano, od osnovne škole, takođe 9. juna, svečanom zabavom oprostiće se i 77 maturanta OŠ „19. april“ i to u Centru za kulturu. Iste večeri završetak osnovne škole proslaviće i maturanti iz Kalenderovaca i Osinje.
– Matursku zabavu ćemo proslaviti 9. juna, i to kao i ranijih godina, u prostorijama škole, tačnije fiskulturnoj sali , a ove godine imamo 15 maturanata – rekla je direktorica OŠ „Todor Dokić“ Maja Petrović. Istog dana planirana je i maturska zabava učenika OŠ „Đorđo Panzalović“.
– Ove godine generaciju maturanata čini 31 učenik – rekao je direktor Željko Stjepanović.
Direktor Osnovne škole „Nikola Tesla“ Ljubiša Đurić kazao je da je maturska zabava učenika koji su prva znanja sticali u ovoj školi planirana za subotu, 10. jun.
– Maturskom zabavom u Centru za kulturu iz naše škole ispratićemo oko 90 učenika -rekao je Đurić.

Maturske zabave:
8. jun – Centar za djecu i omladinu
sa smetnjama u razvoju „Budućnost“
9. jun – SŠC „Mihajlo Pupin“
OŠ „19. april“
OŠ „Todor Dokić“
OŠ „Đorđo Panzalović“
10. jun – OŠ „Nikola Tesla“
16. jun – Stručna i tehnička škola

Ekskurzije
Nezaobilazni dio završetka školovanja jesu i ekskurzije, pa su tako maturanti imali priliku ili će tek da otputuju sa svojim odjeljenjima. Učenici završnih razreda SŠC „Mihajlo Pupin“ na maturalnu ekskurziju išli su u septembru, dok učenici koji iduće godine završavaju školu na ekskurziju idu 14. maja i to u Ohrid, Paraliju, Solun i Meteore.
U Stručnoj i tehničkoj školi kažu da su ove godine imali specifičnu situaciju.
– Učenici završnih razreda su „nadoknadili“ ekskurziju u martu ove godine, što do sada nije bila praksa, i to zbog uslova koje je diktirala panedemija. U periodu od 19. do 24. maja na ekskurziji će boraviti đaci drugih razreda trogodišnjeg i trećeg razreda četvorogodišnjeg obrazovanja. Obje ekskurzije obuhvataju posjetu Sjevernoj Italiji, Lido di Jesolu, Padovi, Veroni i Riminiju – objasnila je direktorica škole Branka Jovićev dodavši da su se učenici kombinovanog odjeljenja agrotehničar/veterinarski tehničar organizovali tražeći pomoć za odlazak od derventskih privrednika.
– Mnogi su nam izašli u susret i zaista smo zahvalni na tome, a posebno „Tehnocentru“ i Kolu srpskih sestara „Carica Milica“, kao i firmama „Gatarić“, „Nada“, „Veneto“, te „Mikerević“, „Dženan“, „Tokarenje“ i Srpskoj pravoslavnoj crkvi – rekla je Jovićeva.

Related posts

Читањем одвели млађе другаре у свијет маште

admin

ОТВОРЕН ПОЗОРИШНИ ФЕСТИВАЛ

admin

ПРЕСРЕТАЧИ ШКОДА И ХЈУНДАИ НА ПУТЕВИМА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još

Коју врсту манифестација у граду најрадије посјећујете: