ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Ekskurzije i maturske zabave
pečati na školovanje

Učenici završnih razreda osnovnih i srednjih škola ovog proljeća opraštaju se od dosadašnjih školskiih obaveza, a dane provedene u đačkim klupama nezaboravnim će učiniti ekskurzije i maturske zabave.
Priliku da u svečanom ruhu proslave završetak školovanja imaće svi derventski maturanti, a maturske zabave obilježiće prvu polovinu juna.
Prvi u redu da se oproste od školskih obaveza i drugara imaće 8. juna maturanti srednjih i osnovne škole Centra za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju „Budućnost“, dok je su za 9. jun zakazane maturske zabave čak četiri škole i to Srednjoškolskog centra „Mihajlo Pupin“, te maturanata osnovnih škola „19. april“, „Todor Dokić“ i „Đorđo Panzalović“.
Kako je istakla direktorica SŠC „Mihajlo Pupin“ Gordana Asentić u svijet odraslih 9. juna zakoračiće 108 maturanata ove škole.
– Maturska zabava planirana je u petak, 9. juna u hotelu „Biser“ za šta pripreme već uveliko traju. Svakako, samoj zabavi prethodiće fotografisanje i svečani defile svih naših maturanata – objasnila je Asentićeva.
Defile mladosti i ljepote sugrađanima će sedam dana kasnije prirediti učenici Stručne i tehničke škole.
– Maturska zabava planirana je za 16. jun u hotelu „Biser“, a organizovanje je uveliko u toku. Svakako, planiran je defile učenika, fotografisanje i zabavni dio večeri – rekla je direktorica ove škole Branka Jović dodavši da ovogodišnju generaciju maturanata čine četiri odjeljenja, odnosno 100 maturanata.
Dva maturanta srednjih škola, modni krojač i fizioterapeut, te maturant osnovne škole u centru „Budućnost“ takođe će se maturskom zabavom oprostiti od drugara.
– Planirali smo za naše maturante da upriličimo zabavu i večeru u prostorijama škole, 8. juna – rekao je direktor ove ustanove Vladan Popović.
I maturanti derventskih osnovnih škola nestrpljivo isčekuju svoje maturske zabave, a kako je planirano, od osnovne škole, takođe 9. juna, svečanom zabavom oprostiće se i 77 maturanta OŠ „19. april“ i to u Centru za kulturu. Iste večeri završetak osnovne škole proslaviće i maturanti iz Kalenderovaca i Osinje.
– Matursku zabavu ćemo proslaviti 9. juna, i to kao i ranijih godina, u prostorijama škole, tačnije fiskulturnoj sali , a ove godine imamo 15 maturanata – rekla je direktorica OŠ „Todor Dokić“ Maja Petrović. Istog dana planirana je i maturska zabava učenika OŠ „Đorđo Panzalović“.
– Ove godine generaciju maturanata čini 31 učenik – rekao je direktor Željko Stjepanović.
Direktor Osnovne škole „Nikola Tesla“ Ljubiša Đurić kazao je da je maturska zabava učenika koji su prva znanja sticali u ovoj školi planirana za subotu, 10. jun.
– Maturskom zabavom u Centru za kulturu iz naše škole ispratićemo oko 90 učenika -rekao je Đurić.

Maturske zabave:
8. jun – Centar za djecu i omladinu
sa smetnjama u razvoju „Budućnost“
9. jun – SŠC „Mihajlo Pupin“
OŠ „19. april“
OŠ „Todor Dokić“
OŠ „Đorđo Panzalović“
10. jun – OŠ „Nikola Tesla“
16. jun – Stručna i tehnička škola

Ekskurzije
Nezaobilazni dio završetka školovanja jesu i ekskurzije, pa su tako maturanti imali priliku ili će tek da otputuju sa svojim odjeljenjima. Učenici završnih razreda SŠC „Mihajlo Pupin“ na maturalnu ekskurziju išli su u septembru, dok učenici koji iduće godine završavaju školu na ekskurziju idu 14. maja i to u Ohrid, Paraliju, Solun i Meteore.
U Stručnoj i tehničkoj školi kažu da su ove godine imali specifičnu situaciju.
– Učenici završnih razreda su „nadoknadili“ ekskurziju u martu ove godine, što do sada nije bila praksa, i to zbog uslova koje je diktirala panedemija. U periodu od 19. do 24. maja na ekskurziji će boraviti đaci drugih razreda trogodišnjeg i trećeg razreda četvorogodišnjeg obrazovanja. Obje ekskurzije obuhvataju posjetu Sjevernoj Italiji, Lido di Jesolu, Padovi, Veroni i Riminiju – objasnila je direktorica škole Branka Jovićev dodavši da su se učenici kombinovanog odjeljenja agrotehničar/veterinarski tehničar organizovali tražeći pomoć za odlazak od derventskih privrednika.
– Mnogi su nam izašli u susret i zaista smo zahvalni na tome, a posebno „Tehnocentru“ i Kolu srpskih sestara „Carica Milica“, kao i firmama „Gatarić“, „Nada“, „Veneto“, te „Mikerević“, „Dženan“, „Tokarenje“ i Srpskoj pravoslavnoj crkvi – rekla je Jovićeva.

Related posts

МОЛИТВА У ХРАМУ КОЈИ ЈЕ ПОНИКАО ИЗ ПЕПЕЛА

admin

Од 1. јануара искључиво употреба
електронских здравствених картица

Derventski List

ОБИЉЕЖЕН ДАН УСТАНКА НАРОДА БиХ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još