ИЗДВОЈЕНОНовости

Вртић „Трол“ проширује
капацитете за око 140 мјеста

Градоначелник Милорад Симић потписао је данас са извођачима радова уговор о проширењу капацитета вртића „Трол“, а инвестиција вриједна 908.668 марака обезбиједиће око 140 нових мјеста у овој предшколској установи, те бројне додатне садржаје.

Посао проширења вртића повјерен је групи извођача које предводи дервентско предузеће  „ДСД пројект“, а радови би требало да буду завршени за 180 календарских дана.

Градоначелник је нагласио да се ради о инвестицији која се у потпуности финансира из градског буџета.

– Пројекат проширења вртића вриједан је око 1,22 милиона марака, ако узмемо у обзир да смо из градског буџета за откуп сусједних просторија, које ће се наћи у саставу вртића, издвојили око 170.000 марака, те још око 5.000 КМ за документацију, а замијенили смо и просторије са Фондом здравственог осигурања како би обезбиједили потребан простор – казао је Симић.

Да су додатни капацитети вртића били неопходни упркос реновирању и проширењу ове установе 2019. године истакла је директорица „Трола“ Гордана Симић.

– У посљедње двије године листа чекања за мјесто у вртићу бројала је од 120 до 140 дјеце. Потписивање уговора који ће обезбиједити додатних око 140 мјеста представља срећу за установу. Поред додатних капацитета, проширењем ће бити обезбијеђен и простор за дјецу са сметањама у развоју – казала је Симићева додавши да ће бити запослени и нови радници.

– Са повећањем укупног броја дјеце са 229 на 350, број радника биће повећан са 42 на 70 запослених. Постоји и интересовање васпитача и стручних сарадника  из околних градова за рад у нашој установи – рекла је директорица нагласивши да „Трол“ има подршку за пројекте како надлежних републичих институција, тако и Градске управе.

Представник фирме „ДСД пројект“ Дамир Живковић казао је да ће почетак радова услиједити одмах послије мајских празника.

– Пројекат се односи на проширење капацитета, а биће урађена комплетна санација просторија површине 900 метара квадратних – казао је Живковић. 

Вртић „Трол“ једина је јавна предшколска установа у Дервенти.

Related posts

Ђаци махом бирали гимназију и царинског техничара

admin

УРЕЂЕНА ГРОБЉА И ШИРЕЊЕ ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ ПРИОРИТЕТИ

admin

Студентима бесплатан смјештај у домовима

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još