Култура

Дервентски средњошколци
у серији „Кожа“

Полазници Драмског студија у Дервенти, десет средњошколаца, заједно са ментором и драматургом Синишом Тешановићем биће дио серије „Кожа“ која се снима у Бањалуци.

Они ће бити статисти на снимању од 22. до 24. априла, а према ријечима Тешановића, оваква прилика донијеће богато искуство младим глумцима.

– Заиста смо захвални на оваквој прилици, а посебно хвала заслужили су сви који подржавају наш рад, у првом реду Народна библиотека „Бранко Радичевић“ под чијим окриљем дјелује наш студио – рекао је Тешановић.

Полазници Драмског студија, поред улога које су им повјерене у серији, могу да се похвале и учешћем на неколико фестивала.

– Како смо и планирали, свој рад смо ове године добрим дијелом усмјерили на путовања и извођења представа пред публиком у што више градова. Већ у уторак, 25. априла, група средњошколца играће представу „(Не) ћути и трпи“ у Прњавору и биће то прилика да их селектор фестивала „Федра“ у Бугојну Вахид Дураковић уврсти у селекцију те театарске смотре. Поред тога, млади глумци ову ће представу 29. и 30. априла извести и пред публиком на фестивалу Средњошколског театра у Коњицу. Са истом представом планирамо да се пријавимо и на фестивал у Лакташима који се одржава крајем јуна, а за гостовање смо припремили и „Змај, дама и остала банда“ које планирамо да изведемо у Србији – најавио је Тешановић.

Ментор глумачког студија у Дервенти казао је да све групе полазника вриједно раде и на премијерама за дервентску публику.

– Тренутно у Драмском студију „кувамо“ пет нових представа, тачније свака група полазника ради на по једној новој представи. Прва на реду за премијеру и то током маја је представа средњошколаца „Нешто као срећа“ која је заправо пародија тренутног друштва. На новом комаду „Краљевске муке“ ради и група најмлађих основаца, односно предшколци и ђаци првог и другог разреда, а група средњих основаца припрема представу „Блесави принц и шашаве принцезе“. Група старијих основаца припрема „NPC life“ која представља реалну и присутну тему игрица и друштвених мрежа и утицај на младе. Старија група ради представу „Седам Снежана и патуљак“ по тексту Тоде Николетића – објаснио је Тешановић.

Related posts

„Вихор“ расписао конкурс за најљепше пјесме посвећене водама

admin

„Весело поврће“ представило глумачке таленте

admin

„Глуми, ал’ до даске“
у понедјељак

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još