Новости

Животи деветорице
Детловчана нису узалуд угашени

Доњи Детлак с поносом помиње девет погинулих бораца чија крв у Одбрамбено – отаџбинском рату није проливена узалуд, јер је донијела слободу и наду у нови живот.

У том духу данас је у овом селу служен помен и прислужене свијеће и цвијеће за страдале у ратном вихору деведесетих година прошлог вијека.

Да о жртвама поднесеним за слободу овог краја треба упознавати млађе генерације сматра мјештанин Далибор Николић.

– У борбама за ослобођење Дервенте погинуло је шест бораца Војске Републике Српске из Детлака, а помажући браћи на подручју Власенице живот су изгубила још три борца.  И данас траје борба за опстанак и морамо гласно рећи да смо уз свој народ и да желимо мир, али и живот достојан човјека у 21. вијеку – казао је Николић.

Вијенце на спомен – обиљежје подигнуто у част страдалих положили су чланови породица погинулих бораца, замјеник градоначелника Синиша Јефтић и шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Станиша Микеревић, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић, представници Градске борачке организације и мјештани Доњег Детлака, те представници политичких партија СНСД, СДС и СП.

Related posts

УКРИНА ДАНАС – ФОТОГРАФИЈЕ ЧИТАЛАЦА

admin

Вујичићу нови мандат на челу
Скупштине Градске борачке организације

Derventski List

Овдје неће бити незапослених

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još