Спорт

Дервента дочекала
младе наде рукомета

Турнир у мини – рукомету вратио је данас овај спорт на Партизаново игралиште, а малишани из шест градова и општина надметали су се у рукометним вјештинама.

Турнир се по први пут одржава у организацији Рукометног клуба „Дервента“, а предсједник клуба Радован Пазуревић захвалио је свим учесницима са којима започињу нову традицију.

– Желим вама и вашим тренерима успјешан турнир и добре резултате на овом и вишем нивоу, као и да вас и убудуће овдје дочекујемо и да гледамо и пратимо ваше успјехе – казао је Пазуревић.

Координатор Омладинског погона Рукометног клуба „Дервента“ Војо Црљић прецизирао је да је турнир окупио шест екипа малишана рођених 2012. године и млађих и то из Дервенте, Градишке, Прњавора, Брчког, Градачца и Славонског Брода.

– Овакви догађаји значајни су нарочито због дружења младих нада рукомета – рекао је он додавши да се на турниру представило 12 чланова из Омладинског погона „Дервенте“.

Да је примарни циљ оваквих турнира дружење и склапање нових пријатељстава истакао је координатор Омладинских селекција РК из Градачца Нахид Клопић.

– Надамо се добром дружењу, јер неке екипе већ познајемо и играли смо са њима на другим турнирима. Овакви турнири су од великог значаја за сву омладину, од дружења, пријатељстава, јер се окупља велики број дјеце – рекао је Клопић, а да је турнир значајан за најмлађе спортисте казао је и тренер Омладинског РК „Слога“ из Прњавора Миле Шљивић.

– Сигурно да је ово добар догађај, не само за наш клуб, него за сву дјецу која учествују на овом турниру – рекао је Шљивић.

Турниру је епитет међународног додало и учешће чланова клуба из Славонског Брода који броји 150 малишана распоређених у девет омладинских селекција.

– Овакви турнири су пријеко потребни дјеци поготово у њиховој раној рукометној фази, а посебно турнири мини рукомета гдје дјеца имају прилику да уче правила рукомета од самог почетка. Такође, значајно је за промовисање заједнице – рекла је тренерица Марта Харча.

Подршку овој манифестацији пружила је и Градска управа а у име града турнир је отворио замјеник градоначелника Синиша Јефтић.  

– Град подржава сваки вид спорта што се види кроз издвајања из буџета локалне заједнице. Велико је задовољство видјети вас у оволиком броју на једном мјесту и надам се да се видимо и сљедеће године – казао је Јефтић.

Related posts

„Текстилац“ дочекује „Љубић“

Derventski List

Пливање овог љета савладало 167 малишана

admin

Медаљама се окитило
13 чланова „Киме“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još