Култура

Публика уживала уз
монодраму „Тражим мужа“

Монодрама кабаретског типа „Тражим мужа“ на сцени дервентског Центра за културу вечерас је представила тему мушко – женских односа из визуре Душка Радовића, а коју је извела Јелица Брестовац.

Брестовчева потписује и режију овог комада, док је за кореографију задужена Наталија Божић.
-У монодрами играм седам жена различитих карактера стављених у одређене ситуације, гдје по неке жене заиста траже мужа и спремне су да се послуже разним средствима, а неке већ имају мужа и спремне су на различите начине да их задрже – испричала је Брестовчева, наводећи да се ради о карактерима и ситуацијама које можемо да нађемо свуда око нас.
-Имамо лукаве жене, али и наивне, оне које вјечито сумњају и које прате своје мужеве. Кроз те ликове можемо упознати и мушкарце, и што је јако важно. Представа је интерактивна и увијек ми је драго када је публика отворена – додала је ова умјетница истакавши да јој је гостоваее у Дервенти посебно драго, јер њен отац овдје има коријене.
– Мој отац је одавде, а живимо у Србији. Многе Брестовчане сам упознала овог љета на дружењу, а и вечерас је велики број Брестовчана међу публиком – казала је Брестовчева.
Монодрама је поклон Центра за културу и Удружења жена „Дервента“ дервентској публици.

Related posts

Елена Матић наступа на фестивалу „Мали композитор“

admin

Клавирским изведбама обрадовали публику

admin

Ликовна умјетност обојила „Арт сцену“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još