ИЗДВОЈЕНОНовости

Архијерејским похвалницама одликовани
заслужни Дервенћани и СКУД „Дервента“

Епископ зворничко – тузлански Фотије служио је данас литургију у Саборном храму Успења Пресвете Богородице након чега је суграђанима Татјани Топић и Милошу Ћебеџији, као и Срспком културно – умјетничком друштву „Дервента“ уручио Архијерејске похвалнице.

Цијенећи несебичну љубав и вјерност према цркви, а посебно исказану кроз активно учешће у животу Српске православне цркве Дервента одликовани су Татјана Топић и Милош Ћебеџија.

– Похвалница је велика част, али и обавеза да и кроз свој будући рад дјелујемо за добробит друштвене заједнице и цркве – казали су Топићева и Ћебеџија изразивши захвалност Црквеној општини и епархији.

СКУД „Дервента“ је одликован Архијерејском похвалницом за дугогодишњи рад на очувању културних вриједности српског народа, као и за сарадњу и учешћа на разним духовно – културним активностима у организацији Српске црквене општине Дервента.

-Велика је част за наше друштво да добије ово значајно признање у години када обиљежавамо 30 година рада и постојања. Током свих ових година имали смо одличну сарадњу са Црквеном општином Дервента, те користимо прилику да им се захвалимо на несебичној подршци и помоћи – казала је предсједница СКУД-а Милица Ратковац.

Владика Фотије поручио је у бесједи да окупљени вјерници у Дервенти указују на заједништво у молитви и заједничко уздизање храма.

– Драга браћо и сестре, ви данас, у овом дивном храму који се изграђује, осликава, показујете да ће наш народ живети веру и живети у Христу, заједно – казао је владика Фотије.

Литургији у храму присуствовао је и градоначелник Милорад Симић, као и велики број вјерника.

Related posts

СДС и ПДП у коалицији, Ковачевић заједнички кандидат за начелника

admin

Животи деветорице
Детловчана нису узалуд угашени

Derventski List

Средњошколцима приближен
изборни процес

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još