Друштво

Преображење слављено
уз молитве и културу

Празновање Преображења Господњег славе храма у Новом насељу настављено је вечерас културно – умјетничким програмом у којем је наступио хор СПКД “Просвјета“, те рецитацијама и монологом младог глумца Драгомира Лишчића и изведбама духовних пјесама Исидоре Чечавац уз пратњу гитаре.
Као и ранијих година, организацију програма „Преображењске вечери“ понијело је Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, чији је предсједник Далибор Ђекић казао да је циљ програма било окупљање вјерног народа.
-Послије гостовања великана српског глумишта Петара Божовића, који је спојио хришћанство, духовнос и православље са позориштем, празновање смо наставили културно – умјетничким програмом – рекао је Ђекић.
Руководилац хора СПКД “Просвјета“ Милијана Жунић казала је да су вечерас по други пут наступили пред публиком.
-Извели смо шест пјесама, све је протекло онако како смо замислили – објаснила је Жунићева.
У програму је наступио Драгомир Лишчић.
-Имао сам двије рецитације, једна је химна љубави Апостола Павла и ријечи владике Николаја Велимировића о Господу. Имао сам и мали монолог о језику и завјештању Стефана Немање. Вјерујем да је вјерни народ уживао у оном што смо кроз програм понудили – рекао је Лишчић.
У храму је јутрос одржана литургија, те славски обред у част Преображењу.

Related posts

Стручном литературом унаприједити предшколско васпитање

admin

Плес и дјечија радост
царовали градским тргом

Derventski List

Рана интервенција од пресудног значаја

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još