Друштво

Преображење слављено
уз молитве и културу

Празновање Преображења Господњег славе храма у Новом насељу настављено је вечерас културно – умјетничким програмом у којем је наступио хор СПКД “Просвјета“, те рецитацијама и монологом младог глумца Драгомира Лишчића и изведбама духовних пјесама Исидоре Чечавац уз пратњу гитаре.
Као и ранијих година, организацију програма „Преображењске вечери“ понијело је Српско просвјетно и културно друштво „Просвјета“, чији је предсједник Далибор Ђекић казао да је циљ програма било окупљање вјерног народа.
-Послије гостовања великана српског глумишта Петара Божовића, који је спојио хришћанство, духовнос и православље са позориштем, празновање смо наставили културно – умјетничким програмом – рекао је Ђекић.
Руководилац хора СПКД “Просвјета“ Милијана Жунић казала је да су вечерас по други пут наступили пред публиком.
-Извели смо шест пјесама, све је протекло онако како смо замислили – објаснила је Жунићева.
У програму је наступио Драгомир Лишчић.
-Имао сам двије рецитације, једна је химна љубави Апостола Павла и ријечи владике Николаја Велимировића о Господу. Имао сам и мали монолог о језику и завјештању Стефана Немање. Вјерујем да је вјерни народ уживао у оном што смо кроз програм понудили – рекао је Лишчић.
У храму је јутрос одржана литургија, те славски обред у част Преображењу.

Related posts

Из креативних идеја рађа рукотворине

admin

Христос васкрсе!

admin

Католички вјерници
прослављају Ускрс

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još