Култура

Евита Бојковац представила
свој рад у Београду

Млада дервентска пјесникиња Евита Бојковац на позив Удружења књижевника Србије учествовала је протеклог петка на књижевној трибини „Млади долазе“ у Београду представивши публици три своје пјесме.

Бојковчева је дио овог пројекта, који даје шансу младима да искажу свој таленат подржавајући њихов развој и стварање поезије и прозе, била и раније кроз зборник „Млади долазе“.

Иначе, ова млада Дервенћанка и овог љета била је веома активна на подручју умјетности, учествујући на Међународним књижевним сусретима „Прљача“ и академији Удружења европске академије српских наука и умјетности из Словеније од којег је добила и признање са златном значком. Бојковчева је са својом пјесмом и ликовним радом заступљена и у часопису „Глас културе“ промовисаном у Теслићу поводом Дана општине. Такође, илустровала је и збирку пјесама за дјецу књижевнице Стевке Козић Прерадовић, а која ових дана излази из штампе.

Ауторски потпис Евите Бојковац носи седам књига, од којих је шест књига поезије и једна књига кратких прича,  а ова Дервенћака припрема и нову збирку пјесама.

Related posts

„Говорим другим језиком“ прозор ка ауторкином свијету

admin

Поетски дан чува сјећање
на преминуле пјеснике

Derventski List

„Крајишник и Јулија“
одушевили публику

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još