Култура

„Крајишник и Јулија“
одушевили публику

Премијера представе „Крајишник и Јулија“ испунила је вечерас велику салу ХКД „Напредак“ изазивајући громогласане овације и одушевљење многобројних суграђана.

Текст, режија и костими, као и главне карактеристике ликова потекли су од ученика четвртог разреда кулинарских техничара Стручне и техничке школе, којима су се у припреми и изведби придружили и ученици четвртог разреда техничара ЦНЦ технологија.

Као главни покретач и текстописац истакао се ученик Саво Лучић који отјелотворује лик Боже Војвођанина, најбољег пријатеља главног лика Ђуре Крајишника.

– У представи се појављује 21 лик, а сви смо некако заједно осмишљали ликове и прњма томе сам писао текст, измијенивши оригиналну верзију, а помоћ смо имали од ментора Драмског студија Синише Тешановића. На идеју сам дошао прије више од годину, када смо извели перформанс поводом 17. новембра и тада смо хтјели да оставимо поклон школи у виду представе и то са циљем да засмије и опусти публику – објаснио је Лучић.

„Жену – човјека“ изнијела је ученица Ивана Новић.

– Придружила сам се представи јер сам раније била члан Драмског студија, а и увијек сам активна у манифестацијама. Такође, дружим се и са текстописцем Савом – рекла је Новићева.

Related posts

КЊИЖЕВНОСТ, МУЗИКА И ПЛЕС ИСПУНИЛИ ВЕЧЕ

admin

Награда за есеј о Дису

admin

Изложба слика полазника
сликарских радионица вечерас

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još