Друштво

ПУЉИЋ: У БОЖИЋУ ПРОНАЋИ ИЗВОР СНАГЕ И НАДЕ

Славити Божић значи да је потребно препознати Божију близину и у њој пронаћи извор снаге и наде да ће сав наметнути и агресивни релативизам проћи, а Божије ће остати, истакао је у божићној честитки надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић.

Он је навео да је у Исусу потребно наћи упориште за чување породичног гнијезда, рађање и одгој дјеце, за вјерност у браку, за слогу и заједништво, за снагу праштања и помирења, те живјети у његовој љубави.

  • Уколико смо свјесни да смо вољена Божија дјеца у нама ће живјети снага вјере и нада упркос свим изазовима свакодневице – нагласио је кардинал Пуљић.

Према његовим ријечима, ако се кућа вјере гради на стијени, она остаје постојана без обзира на то колико спољне околности биле неповољне.

  • И онда када би нам многи, искривљујући историју, хтјели опрати памћење, забранити нам да мислимо својом главом јер то није у интересу странке и владати нама као да смо њихово власништво – не клонимо духом, јер све овоземљаске “богове” које је друштво изродило Владар неба и земље је позвао или ће позвати да положе рачун пред Њега – поручио је Пуљић.

Кардинал Пуљић је пожелио срећан Божић и благословену Нову 2019. годину, напомињући да божићног мира нема без праштања и помирења.

Вјерници, који по грегоријанском календару прослављају Божић, вечерас славе Бадње вече.

 

http://www.rtrs.tv

Related posts

Болест довела до
тешког живота

Derventski List

Црква сваким даном
добија нове обрисе

Derventski List

Дервентски представници: „Ритам Европе“ лијепо искуство

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još