ИЗДВОЈЕНОКултура

МАРЧЕЛО: НЕКУЛТУРА СЕ ШИРИ КАО КОРОВ

Друштвени активизам, књижевни рад, музика и актуелна дешавања били су теме разговора Дервенћана са Марчелом, али и прва прилика да овај свестрани умјетник прочита и одломак из новог романа „Интронаут“.
Марко Шелић, познатији као Марчело, дружио се вечерас са дервентском публиком испред Народне библиотеке, а за Дервенту и њене становнике има само ријечи хвале.
– Први пут сам у овом граду и први утисци су сјајни. Мало је рећи да сам одушевљен одзивом публике, али и темама које су их занимале – истакао је Шелић те додао да оваква дружења служе да се чује глас младих, да се спознају њихови проблеми, али и њихове жеље.
Шелић је подијелио са дервентском публиком своје опажање да је развој некултуре код младих очигледан и да се шири као коров.
– Морате да схватите да култура мора да се његује, храни, да се брине о њој. Не можете да кукате како недостаје овога или онога, морате сами да предузмете нешто, ако не на неком вишем нивоу, довољно је да се побринете за себе, да не подлежете тренду – закључио је Шелић.
Из Народне библиотеке су истакли да су и више него задовољни одазивом публике, те да су због тренутне епидемиолошке ситуације одлучили да књижевно дружење са Марчелом организују на отвореном.
– Ово је стварно много више од очекиваног, одазив публике је сјајан. Ми смо свјесни да је тренутно неповољна ситуација када је ријеч о вирусу корона, али ми смо предузели све могуће мјере и драго нам је да су суграђани одговорно приступили и придржавали се мјера – казала је директорица библиотеке Мирјана Плиснић додавши да је Шелић комплексна личност, али врло једноставна особа те да у његовом књижевном раду свако од нас може да пронађе помало себе.
Публика није крила задовољство, ни импресије, а ни захвалност што је један од највећих представника поп културе пристао да дође у Дервенту и да разговара са њима.
– Овдје сам због његове музике. Доста животних тема и прича је уткано у његову музику – задовољна је Наталија М.

Related posts

Да сада треба да се „пробијам“ не знам одакле бих почео

admin

Шеранић: У РС почиње масовнија вакцинација

admin

САБОР ЛОВАЦА ОКУПИО 600 ЉУБИТЕЉА ЛОВА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još