Конкурси

ОБАВЈЕШТЕЊЕ – ПОДРШКА ПОЉОПРИВРЕДИ

РЕПУБЛИКА СРПСКА
ОПШТИНА ДЕРВЕНТА
ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ПРИВРЕДУ И
ДРУШТВЕНЕ ДЈЕЛАТНОСТИ

 

ОБАВЈЕШТЕЊЕ ЗА СТАНОВНИКЕ ОПШТИНЕ ДЕРВЕНТА

Обавјештавамо становнике општине Дервента да је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске , због опште ситуације настале дјеловањем вируса короне, донијело сет мјера усмјерених ка пољопривреди с циљем омасовљења сјетве у Републици Српској.
Једна од мјера има за циљ успостављање прехрамбене безбједности путем додјеле сјеменских пакета за садњу поврћа.
Категорије које имају приоритет при избору су: вишечлане породице, самохрани родитељи, особе које су изгубиле посао, материјално необезбјеђена домаћинства која немају редовна примања, примаоци социјалне помоћи и остале рањиве категорије које имају на располагању 500 м2 земљишта за садњу поврћа.
Овај вид подршке подрaзумјева подјелу пакета који садрже ђубриво, сјеменски и расадни материјал основних повртларских култура.
Општина Дервента позива становнике општине Дервента, из горе наведених категорија, који имају на располагању 500 м2 површине пољопривредног земљишта на којима би могли извршити садњу поврћа да се јаве на број телефона: 053/315-170.

Рок за пријаву је најкасније до четвртка 02.04.2020.године.

Related posts

Оглас о именовању два члана
Градске изборне комисије

Derventski List

Оглас о продаји земљишта

admin

НОВА НАРЕДБА О РАДУ НА ПОДРУЧЈУ ОПШТИНЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još