Друштво

Светосавски бал поново
ће славити доброчинства

Светосавски бал, који је постао препознатљива манифестација којом Коло српских сестара „Царица Милица“ слави светосавље, хуманост и добра дјела, догодине ће по четврти пут у први план истакнути православне вриједности.

Из кола наглашавају да ће бал бити одржан 4. фебруара и имаће, као и до сада, хуману ноту.

– Имали смо неколико идеја када се ради о томе на шта ћемо усмјерити прикупљена средства, а опредијелили смо се да донације буду за Стару цркву у Српској вароши, тачније за радове на Светосавском дому. Свакако, један дио прикупљеног новца остаће резервисан за истакнутог студента и тај сегмент ћемо настојати да задржимо током сваког бала. Заиста нам буде задовољство да на тај начин пружимо подршку нашим студентима за које се надамо да ће такође бити покретачи сличних акција у нашем граду – казала је предсједница кола Ђурђа Додиг – Пијетловић додавши да је транспарентност рада један од главних циљева ове организације.

– Ове године смо, такође, уручили прикупљених 1.000 марака нашој суграђанки на мастер студијима, а посебно смо поносни и захвални свим људима који су се одазвали апелу за помоћ породици Тривић, у којој смо сви заједно истрајали, па је тако наша мисија попримила мало шире размјере – додала је Додиг – Пијетловићева позивајући суграђане да се још једном уједине у доброчинству.

Добра дјела

Светосавски бал био је повод за добра дјела и претходних година, па је прикупљеним новцем помогнута породица Гибаница, те купљено звоно за Саборни храм Успења Пресвете Богородице.

Related posts

Дијелови града и неколико
села данас и сутра без струје

Derventski List

Организован осмомартовски пријем за одборнице

admin

ЛОВ НА ДИВЉАЧ У ПУНОМ ЈЕКУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još