ИЗДВОЈЕНОСпорт

БИЦИКЛИСТИЧКИ КАРАВАН И ОВЕ ГОДИНЕ У ДЕРВЕНТИ

Све четири етапе бициклистичке трке „Београд – Бањалука“ која стартује у Београду 18. априла, су потврђене, а бициклистички караван поново ће проћи и кроз Дервенту.

Из главног града Србије, караван од 176 бициклиста прећи ће кроз Власеницу, Брчко, Бијељину, Теслић, Прњавор и стићи до Бањалуке, гдје је циљ 21. априла.

Прва етапа ће бити од Београда до Власенице, гдје ће бити старт друге етапе, која се завршава у Брчком. Трећи дан бициклисти крећу из Бијељине ка Теслићу, а посљедњи, четврти дан, из Прњавора ка граду на Врбасу, гдје ће навијачи поздравити побједника 13. издања трке „Београд – Бањалука“.

– Други пут имамо етапну трку, с тим што ће први пут трајати четири дана. Потврдом домаћинства Бијељине и Брчког смо комплетирали трасу и велика је ствар што су сви градови домаћини позитивно одговорили на трку. Препознали су њен значај и позитивне ефекте које ће имати не само због спорта, већ и туризма и промоције градова – рекао је директор трке Владимир Куваља.

Караван са 176 бициклиста проћи ће кроз многа мјеста у Србији и БиХ.

– Пролазимо кроз Зворник, Милиће, Лопаре, Угљевик, Добој, Модричу, Дервенту, која ће уз Београд и Бањалуку 13. пут угостити бициклисте, ту су Лакташи, Србац и Власеница, који ће бити циљ једне и старт друге етапе. Први пут ћемо имати на једном мјесту старт и циљ и по томе ће Власеница бити посебна. Такође, трка ће први пут проћи кроз Разбој, родно мјесто Тихомира и Танасија Куваље – додао је Куваља.

Трка ће и ове године бити веома квалитетна, а на старту ће се наћи бициклисти из 25 екипа.

– Пријављен је максималан број учесника – 176 из 25 екипа, а пет-шест екипа, међу којима су оне из САД и Велике Британије, на чекању су и наступиће само ако неко одустане. Најјача пријављена екипа је италијанска про континентал екипа Бардиани, која је међу 20 најбољих на свијету – истакао је Куваља.

Трка ће бити захтјевна, посебно прва етапа, која ће бити најтежа због дужине и конфигурације терена, али бициклисти неће лако савладати ни остале.

Етапе

240 км дуга прва етапа Београд – Власеница

160 км дуга друга етапа Власеница – Брчко

170 км дуга трећа етапа Брчко – Теслић

175 км дуга четврта етапа Прњавор – Бањалука

http://www.nezavisne.com

Related posts

Дервенћани бронзани
на Првенству РС

Derventski List

РУКОМЕТАШИЦЕ ТРИЈУМФОВАЛЕ НА СВОМ ТЕРЕНУ

admin

Сајам привреде и туризма
промовише потенцијале Дервенте

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još